Salata de boeuf este un preparat pe care multi romani aleg sa il manance de Craciun si de Paste. Nutritionistii spun ca aceasta este un preparat complet, care contine toate categoriile de nutrienti: glucide, proteine si lipide. Singura mentiune este sa fiti zgarciti cu maioneza, ea trebuie doar sa lege ingredientele, nu sa le acopere.
Ingrediente:
- un piept de pui,
- 3-4 morcovi mari,
- 2 radacini de patrunjel mari,
- 5-6 cartofi,
- o telina,
- un borcan mare de castraveti murati,
- 500 grame maioneza,
- sare,
- piper,
- mustar.
Legumele si carnea se fierb in apa cu putina sare si dupa ce au
fiert se scot si se pun deoparte intr-un castron. Daca le mai lasati in
apa, se inmoaie prea tare si salata iese moale. Pana se racesc, se pot
taia castravetii cubulete si se pun intr-un lighean, bine storsi in
pumn.
La fel se procedeaza cu toate legumele, taindu-le cubuletele de
aceeasi marime. Apoi, se da carnea prin masina de tocat si se adauga la
legumele taiate. S adauga sare, piper, cateva linguri de mustar.
Se lasa deoparte si se face o maioneza de aproximativ 500 de grame.
Se adauga 3/4 din maioneza in salata si se amesteca bine. Daca mai
trebuie, se mai adauga sare.
Dupa ce totul este bine omogenizat, se aranjeaza pe platouri. Din
cantitatea aceasta au ies 3 salate de marime medie. Cu restul de
maioneza puteti decora platourile, impreuna cu masline, gogosari sau oua
fierte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu