Varecul anihileaza metalele grele si previne cancerul

Varecul este o alga marina extrem de bogata in nutrienti, ceea ce o face un supliment foarte cautat de cei dornici sa adopte un stil de viata sanatos. Varecul, cunoscut si sub numele de kelp este benefic pentru creier, stimularea digestiei, combaterea constipatiei si protectia organismului impotriva radiatiilor.

Ca orice alga, este o sursa bogata de iod si este mai sigura decat orice supliment sintetic. Avem nevoie de iod pentru o functionare eficienta a glandei tiroide si pituitare. Tiroida este responsabila pentru reglarea metabolismului si a temperaturii corpului. Stim ca un metabolism puternic este important pentru a ne controla greutatea, in consecinta, este important pentru cei care doresc sa-si mentina greutatea in limite normale sau pentru cei care spera sa slabeasca cateva kilograme, sa adauge varecul pe lista lucrurilor benefice controlului greutatii.

Fiind un diuretic natural, varecul este bun pentru cei care retin apa. Diureticele curata sistemul si ajuta la eliminarea apei si a toxinelor din sistem.

Varecul anihileaza metalele grele si previne cancerul
Alginatul din varec se combina usor cu strontiu si cadmiu care sunt elemente cancerigene si ajuta la excretarea acestora din organismul nostru. De asemenea, varecul anihileaza sau inhiba selectiv bacteriile din intestine care pot produce substante cancerigene. Fibrele din varec stimuleaza evacuarea acizilor biliari si colesterolului.

Varecul are si alte beneficii. A fost folosit de zeci de ani pentru intarirea, regenerarea unghiilor, dar si pentru a stimula cresterea parului.

Femeile ar trebui sa acorde o importanta deosebita varecului, deoarece acesta este bogat in fier, calciu, potasiu si alti nutrienti importanti, nutrienti pe care femeile ii pierd prin menstruatie, sarcina sau alaptare.

Deoarece este un antibiotic natural, varecul ajuta organismul sa lupte cu infectiile, devenind extrem de util mai ales in sezonul rece sau pentru cei care au un grad de imunitate scazut. Magneziul si fierul din varec sunt benefici pentru o circulatie sanatoasa deoarece creaza un mediu prielnic de dezvoltare pentru celulele rosii.

Varecul este disponibil si sub forma de tablete, sau poate fi preparat ca ceai. De asemenea, poate fi gasit in orice produs cu alge de mare, in magazine naturiste, putand fi utilizat la salate sau supe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu