Utilizarile terapeutice ale musetelului

Musetelul este una dintre cele mai vechi si populare plante medicinale, dar a devenit, de asemenea, una dintre cele mai studiate de medicina moderna. Datele medicale arata in toata lumea sunt consumate zilnic peste un milion de cesti de ceai de musetel si nu ar trebui sa ne miram pentru ca aceasta floare alba mica are numerose beneficii pentru sanatate.

Exista doua tipuri de musetel utilizate de obicei in scopuri medicinale: musetelul german (Chamomilla recutita) si musetelul roman (Chamaemelum nobile). Exista un risc foarte scazut de efecte secundare in urma utilizarii musetelului sub forma de ceai sau tinctura, dar unele persoane pot fi alergice la polenul sau. Persoanele alergice la polen ar trebui sa fie precaute.

Beneficiile musetelului
Musetelul poate fi utilizat topic sau oral pentru a trata o serie de boli de zi cu zi, cum ar fi:
Insomnie si alte tulburari de somn
Anxietate si atacuri de panica
Spasme musculare
Rani, arsuri si zgarieturi
Afectiuni ale pielii cum ar fi psoriazis, eczeme, varicela si eruptii cutanate, iritatii de scutec
Probleme de stomac precum ulcere
Crampe menstruale

Utilizarile terapeutice ale musetelului
Sindromul de colon iritabil
Musetelul reduce crampele si durerile intestinale si, de asemenea, ajuta la reducerea gazelor in intestine. Prin urmare, un remediu simplu este de a bea o ceasca de ceai de musetel pentru a ajuta la ameliorarea sindromului de colon iritabil, greata, gastroenterita.

Pentru migrene si dureri de cap
Musetelul este un remediu minunat pentru migrene. Ia o ceasca de ceai atunci cand observi simptomele unei dureri de cap sau atac de migrena. Aceasta functioneaza cel mai bine daca o luati inainte ca durerea sa devina intensa.

Mentinerea nivelului de glucoza
Ceaiul de musetel ajuta la mentinerea nivelului de glucoza din sange si, prin urmare, ajuta la controlul simptomelor diabetului zaharat.

Raceli si infectii bacteriene
Efectele antibacteriene ale ceaiului de musetel pot ajuta la prevenirea si tratarea racelilor, dar protejand in acelasi timp si impotriva altor infectii.

Vindeca ranile
Ceaiul de musetel accelereaza procesul de vindecare a ranilor minore si, de asemenea, dezinfecteaza ranile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu