Uleiul de mustar elimina constipatia si crampele

Foarte popular in estul Indiei, uleiul de mustar are numeroase proprietati curative, desi in alte parti se spune ca dauneaza sanatatii, tocmai de aceea, cea mai frecventa intrebuintare este ca ulei de masaj. In realitate, doar uleiul volatil de mustar contine si o componenta toxica, informeaza organicfacts.net.

Uleiul de mustar presat la rece are in compozitia sa acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, calciu, fibre, mangan, magneziu, fosfor, proteine, seleniu, zinc, triptofan, antioxidanti, glucosinolati, vitaminele A, B3, B4, B6, D, E, K, P, substante glicozide, fitosteroili, substante volatile, clorofila, fier, zinc, magneziu, calciu, proteine, antioxidanti.

Pentru a va mentine sanatatea organismului, este suficient sa consumati cate o lingurita, de 3 ori pe zi, de preferat in salate sau dresinguri pentru salate. Intrucat temperaturile ridicate pot distruge substantele nutritive din ulei, este recomandata evitarea acestuia la prajeli.

Beneficiile uleiului de mustar

Uleiul de mustar are proprietati analgezice, antiseptice, antibacteriene, antiinflamatorii, antivirale, antitumorale, antihelmintice, imunostimulante, cicatrizante si grabeste vindecarea ranilor. Pe langa acestea, uleiul de mustar extravirgin:
- intareste si stimuleaza imunitatea organismului
- mentine echilibrul hormonal feminin, fiind recomandat femeilor aflate la menopauza, care au deficit hormonal sau care au tulburari hormonale
- reduce riscul aparitiei bolilor de piele, afectiunilor dermatologice (cancer, herpes, acnee, infectii fungice, eczeme, zona zoster, dermatite, leziuni alergice, psoriazis)
- normalizeaza presiunea sangvina, ajutand la scaderea tensiunii arteriale
- este antianemic datorita numarului mare de vitamine si minerale din continutul sau

- previne cancerul de ovar, san, prostata, colon, piele, vezica urinara, gastric, leucemie datorita continutului de izotiocianatului de alil si glucosinolatilor, care previn cresterea celulelor canceroase
- previne bolile cardiovasculare si ajuta in ameliorarea sclerozei multiple datorita continutului de acizi grasi esentiali si antioxidanti
- reduce si previne aparitia inflamatiei la nivelul sistemului circulator
- accelereaza arderile din organism, fiind de ajutor in combaterea obezitatii
- stimuleaza activitatea ficatului si pancreasului

- mentine buna functionare a sistemului digestiv
-atenueaza durerea in caz de artrita, reumatism, sciatica, guta datorita proprietatilor sale antiinflamatoare si analgezice
- mentine sanatatea sistemului respirator si imbunatateste activitatea acestuia
- consolideaza oasele datorita continutului de calciu si fosfor
- asigura buna functionare a sistemului nervos datorita vitaminelor B3 si B4

- scade nivelul de colesterol "rau", previne cheagurile din sange
- creste elasticitatea vaselor si fluidizeaza sangele
- ajuta la vindecarea si cicatrizarea ranilor datorita proprietatilor antispetice si cicatrizante
- folosit la masaj, ajuta la diminuarea durerilor musculare, de articulatii, cauzate de artrita, sciatica, poliartrita reumatoida, in special in combinatie cu usturoi si turmeric
- previne albirea prematura a parului daca este masat pe scalp, elimina matreata, intareste radacina firului de par, da stralucire si rezistenta parului, mai ales in combinatie cu ulei de ricin si de nuca de cocos

- elimina constipatia si crampele daca se face un masaj usor pe zona abdominala
- aplicat pe piele, imediat dupa dus, reduce transpiratia excesiva
- trateaza afectiunile gingivale daca se maseaza zilnic gingiile cu ulei de mustar
- combate celulita, daca este folosit in amestec in parti egale cu ulei de scortisoara, ardei iute si lavanda
- ajuta in caz de raceala si gripa, elimina secretiile de la nivelul tracutului respirator daca se maseaza pe piept sau se inhaleaza aroma

Precautii

Persoanele sensibile pot simti o usoara senzatie de arsura in cazul folosirii acestui ulei la masaj. Testati-l intaipe o suprafata mica de piele si asteptati 24 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie adversa. Uleiul de mustar trebuie pastrat in loc intunecat, cu umiditate scazuta si temperatura de 15 - 20 °C. Dupa deschidere, se tine in frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu