Acest remediu naturist combină
proprietățile benefice ale usturoiului cu cele ale vinului roșu, din
care rezultă o băutură capabilă să prevină mai multe boli.
Usturoiul este printre cele mai vechi legume de cultură din lume, cunoscută de aproximativ 5000-6000 de ani î.H. Originar probabil din Iran și Afganistan, în Egiptul Antic, usturoiul era de bază în hrana lucrătorilor care ridicau piramidele de la Ghizeh, având rolul de fortifiere a organismului și de protecție împotriva bolilor.
Usturoiul este printre cele mai vechi legume de cultură din lume, cunoscută de aproximativ 5000-6000 de ani î.H. Originar probabil din Iran și Afganistan, în Egiptul Antic, usturoiul era de bază în hrana lucrătorilor care ridicau piramidele de la Ghizeh, având rolul de fortifiere a organismului și de protecție împotriva bolilor.
Folosit în întreaga lume ca un bun
antiseptic și vermifug, usturoiul era cel mai bun medicament împotriva
epidemiilor de gripă sau alte boli. Încă din Antichitate, usturoiul
este considerat un adevărat panaceu (întrebuințat în majoritatea
afecțiunilor). Usturoiul acționează ca antihemoragic, antisclerotic,
antibacterian, antihelminitic, anticancerigen.
Pe de altă parte, consumul moderat de
vin roșu are numeroase beneficii pentru sănătate datorită
resveratrolului și flavonoizilor din compoziția sa. În ceea ce privește
resveratrolul cercetătorii americani şi europeni au constatat că
resveratrolul este o acţiune antioxidantă de 20 de ori mai mare decât a
vitaminei C şi de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei E, protejând
împotriva unui spectru larg de radicali liberi.
Resveratrolul
reduce demineralizările, previne câteva tipuri de cancer, metastaza la
oase, este adjuvant în tratamentul cataractei, glaucomului,
degenerescenţei maculare şi în boala Alzheimer.
Un studiu publicat în prestigioasa
revistă Science arată că resveratrolul blochează răspândirea celulelor
canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare, iar
experimentul în care s-a administrat unor şoareci resveratrol timp de 18
săptămâni a dovedit clar că tumorile de piele s-au redus cu 96%.
Cum se prepară acest remediu natural
Acest remediu naturist curăță sângele,
întărește sistemul imunitar, elimină colesterolul rău, îmbunătățește
activitatea sistemului cardiovascular, elimină sarea în exces din
organism, crește rezistența la efort, dă energie și luptă împotriva
diverselor infecții etc.
Însă, mai presus de toate, acest remediu are puternice proprietăți de prevenire și combatere a diferitelor tipuri de cancer.
Iată de ce ai nevoie:
– 12 căței de usturoi;
– 1/2 litru de vin.
– Se taie fiecare cățel de usturoi în patru bucăți și se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă;
– Borcanul (închis ermetic) se ține la macerat și se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui. În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic;
– În cele din urmă, se filtrează lichidul și se depozitează într-un recipient opac.
– 1/2 litru de vin.
– Se taie fiecare cățel de usturoi în patru bucăți și se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă;
– Borcanul (închis ermetic) se ține la macerat și se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui. În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic;
– În cele din urmă, se filtrează lichidul și se depozitează într-un recipient opac.
*Acest tratament se poate
administra de cel puțin două ori pe an, în cure de câte o lună, timp în
care se consumă 2-3 lingurițe pe zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu