Planeta X vizibila pe cer?

Încă din secolul trecut au existat numeroși astronomi, care și-au dedicat viața în descoperirea misterioasei Planete X. În acest fel, s-au născut speculaţiile că dincolo de Neptun ar putea exista o asemenea planetă. Odată cu evoluția tehnologiei, misiunile Pioneer 10, Pioneer 11, Voyager 1 și Voyager 2 au făcut lumină și astfel Planeta X s-a dovedit a fi un mit.
Bineînțeles că speculaţiile nu au încetat să dispară și lucrurile au luat o întorsătură dramatică în 2008, când cercetătorii japonezi au anunțat că, în conformitate cu calculele lor, la aproximativ 100 UA (unități astronomice) de Terra există o planetă gigantică. Aceste calcule au reaprins discuția cu privire la existența acestei planete.
De asemenea, în 2012, a fost descoperit obiectului transneptunian 2012 VP113, care se află în centura Kuiper și despre care se crede că este o planetă. Trebuie să menționăm că acest obiect are o dimensiune aproximată de circa 10 ori în comparație cu Terra.
Un articol recent, publicat de Washington Post anunță o descoperire senzațională realizată de astronomii americani. Un corp spațial, la fel de mare ca și Jupiter, care face parte din sistemul nostru solar, a fost descoperit în direcția constelației Orion. Specialiștii susțin că nu știu cu adevărat despre ce este vorba, dar probabil că se vor lămuri în viitorul apropiat.
Așadar, acestea sunt doar trei dintre descoperirile recente care au reaprins ideea existenței unei planete misterioase. Pe lângă aceste fapte relative, o filmare bizară a fost realizată de către o turistă aflată în Florida, SUA. Chiar lângă Soare a fost filmat un corp ceresc strălucitor necunoscut. Filmulețul în cauză a fost încărcat pe internet și imediat a provocat numeroase controverse. Bineînțeles că iubitorii fenomenelor misterioase s-au gândit imediat că este vorba despre Planeta X sau Nibiru.
Filmarea este sugestivă, dar dacă Nibiru ar exista în apropierea Terrei atunci ar trebui să se vadă din fiecare colț al lumii. Și atunci de ce a apărut doar în Florida?
Planta X sau Nibiru prezentă în cultura civilizațiilor dispărute
Legenda spunea că un astru înconjurat de mai mulţi sateliţi se apropiase periculos de mult de sistemul nostru solar. Sumerienii numeau acest astru Marduk sau Nibiru (Neb-Heru), cea de-a douăsprezecea planetă, planeta zeilor. Marduk a trecut pe lângă Uranus fragmentându-se, apoi s-a apropiat de Tiamat, atrăgând de la acesta bucăţi de materie care au format mai mulţi sateliţi, dintre care unul enorm, botezat Kingu. Acesta din urmă s-a deplasat către Marduk şi l-a atins.
A urmat o formidabilă „bătălie cosmică“ ce a luminat cerul cu focul său. Apoi, Marduk şi-a reluat călătoria pe o nouă orbită la capătul căreia, după mai multe mii de ani, s-a întors pentru a-l atinge pe Tiamat, pe care l-a spart în două, dând naştere centurii de asteroizi şi Pământului. Astfel, planeta noastră a moştenit Luna (Kingu), care nu este nimic altceva decât fostul satelit al lui Tiamat. Ceilalţi sateliţi ai planetei Tiamat (astăzi complet distrusă) au devenit comete. Geneza noastră a început în momentul în care apele lui Tiamat le-au însămânţat pe ale noastre…
Nibiru pare că este un ocean înconjurat de insule și lagune circulare care se mișcă în cosmos. Descrierea planetei Nibiru seamănă izbitor de mult cu descrierea pe care Platon a făcut-o Atlantidei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu