Intuitia, un fenomen inexplicabil si misterios

Ce este intuiția? Am putea spune că este o funcție mentală care nu a putut fi explicată de către specialiști. O funcție mentală cară scapă conștientului, o viziune interioară care scapă conștientului și iese la suprafață.

Omul este un microcosmos plin de mistere și din cele mai profunde colțuri iese intuiția, un fenomen inexplicabil, misterios, care uneori ne sperie pentru că nu-l putem explica.

Întotdeauna, necunoscutul ne trezește sentimentul de teamă, dar și de curiozitate. Einstein spunea că cel mai de preț dar este intuiția. Este al șaselea simț, aflat în stare latentă și care din când în când izbucnește.

În cultura orientală se spune că, glanda pineală este răspunzătoare de ceea ce numim intuiție. Freud și Jung au cercetat acest fenomen și au încercat să dea răspuns la întrebarea, dacă putem identifica persoanele care au acest al șaselea simț.

Persoanele intuitive sunt interesate mai mult de viitor, decât de prezent, dau o atenţie sporită semnificației și nu faptelor în sine. Persoanele în cauză înțeleg o situație mult mai rapid, nu au nevoie de explicații clare.

Jung, celebrul psihanalist elvețian, s-a ocupat de un alt fenomen numit sincronicitate.sau misterioase coincidențe. Celebrul actor Anthony Hopkins a căutat o carte anume în toate librăriile din Londra. Urma să joace într-un nou film și avea nevoie de acest roman.

Obosit, se așează pe o bancă dintr-un parc și pe bancă vede o carte. Era cartea care îi trebuia. Cineva o uitase pe bancă.  Unii dintre noi am trăit astfel de coincidențe fabuloase. Cine le declanșează și cum se produc?

Doi prieteni se aflau într-un oraș, în care erau pentru prima dată. Încercau să descopere un restaurant cu un anumit specific. Din greșeală, unul dintre ei a lovit niște reviste, dintr-un magazin, aflate pe un raft.. Una dintre reviste a căzut și s-a deschis exact la pagina cu restaurante cu specificul căutat.

Efectul placebo este un fenomen care nu a putut fi explicat de medici. Un pacient căruia i se administrează o pastilă banală, contra durerii de cap, de exemplu, este convins că, acest medicament miraculos l-a vindecat de boala grea de care suferea.

Au fost astfel de cazuri, în care un bolnav, suferind de o boală gravă, s-a vindecat. Unii medici susțin că, este vorba despre autosugestie, aceasta având o influență mare asupra mentalului și implicit asupra organismului.

Specialiștii susțin că este vorba despre o auto-vindecare. Este celebru cazul unui medic italian, care în timpul celui de al Doilea Război Mondial, a injectat o soluție pe bază de sare, în lipsa morfinei. Durerile răniților treceau ca prin minune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu