Extractul de rodie are efecte anti-imbatranire

Originara din Iran, rodia, fructul cu gust dulce-acrisor, este ideala cand vrei sa slabesti. Pe langa faptul ca acest superfruct are efecte grozave asupra organismului, luptand impotriva unor boli ca Alzheimer sau cancer, extractul de rodie are si efecte anti-imbatranire si ajuta la depigmentare petelor de pe piele.

Ideala in curele de slabire

Samburii de la o rodie de aproximativ 300 de grame au 140 de calorii. Pe langa aceasta, continutul ridicat de antioxidanti, de 3 ori mai multi decat se gasesc in ceaiul verde sau vinul rosu, ajuta la arderea grasimilor si nu creste glicemia. Persoanele care sufera de diabet o pot consuma linistiti si este recomandata chiar si femeilor gravide.

O sursa bogata de vitamine si minerale

Daca te simti trista intr-o zi, prepara-ti un suc de rodie. Acesta combate depresia si iti ofera o stare de bine. Sau de ce nu, un cocktail. Unul din simbolurile Herei, rodia este o importanta sursa de vitamina C, vitamina E, vitamina K, acid folic si omega-6. O singura rodie contine 40% din doza zilnica recomandata de vitamica C unui adult.

Sucul de rodie – benefic pentru sanatate

Sucul de rodie are proprietati incredibile asupra organismului, daca este consumat proaspat. Acesta, baut zilnic, protejeaza sanatatea inimii si are un efect benefic asupra ei scazand colesterolul si imbunatatind circulatia sangelui. Stiai ca sucul de rodie este folosit si in bucataria indiana? Foloseste samburii in salata, ii va da un gust delicios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu