Medicii trag un semnal de alarmă asupra faptului că nu doar alcoolul în exces poate provoca boli grave de ficat. Unul dintre alimentele pe care le consumăm zi de zi are efecte chiar și mai rele și poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2.
O nouă boală mai puțin cunoscută a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului: boala ficatului gras non-alcoolic. Aceasta afecțiune poate duce la diabet de tip doi și la ciroză.
Boala este declanșată de consumul de zahăr. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime
Medicii recomandă să consumăm mai multe alimente sănătoase, cum ar fi fructele și legumele, ca să ne inhibăm pofta de dulciuri nesănătoase. În acest mod ne putem feri de eventualele probleme de sănătate.
O nouă boală mai puțin cunoscută a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului: boala ficatului gras non-alcoolic. Aceasta afecțiune poate duce la diabet de tip doi și la ciroză.
Boala este declanșată de consumul de zahăr. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime
Medicii recomandă să consumăm mai multe alimente sănătoase, cum ar fi fructele și legumele, ca să ne inhibăm pofta de dulciuri nesănătoase. În acest mod ne putem feri de eventualele probleme de sănătate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu