Armurariul, un remediu miraculos pentru bolile de ficat

Specialistii italieni au spus despre ea ca este "planta cea mai bine documentata in tratamentul bolilor de ficat". Armurariu (Silybum marianum) sau ciulinul laptelui creste si la noi in tara, in special in Dobrogea. Este folosita de mai mult de 2000 de ani in tratamentul naturist al afectiunilor ficatului si vezicii biliare.
Semintele de armurariu sunt folosite sub forma de extract in tratamentul naturist al afectiunilor ficatului datorita unui complex de flavonoide antioxidante, cunoscute sub numele colectiv de silimarina. Aceasta poate reduce inflamatia ficatului si poate creste productia de compusi anti-cancer in organism. In plus, silimarina este unul dintre preparatele cu cele mai putine efecte secundare.

Daca ati consumat prea mult alcool, daca va ingrijoreaza nivelul mare de colesterol si trigliceride, daca sunteti preocupati de insanatosirea si detoxifierea ficatului, atunci adaugati preparatele din armurariu in tratamentul naturist zilnic.

Beneficiile silimarinei
Studiile au evidentiat faptul ca silimarina din armurariu are efecte protectoare asupra celulelor hepatice expuse la o varietate de chimicale. Silimarina poate ajuta ficatul sa se recupereze dupa intoxicatii si inflamatii.

In cazul muncitorilor din industrie expusi pe perioada indelungata la solventi organici, rezultatele testelor de functie hepatica anormala s-au imbunatatit dupa un tratament de 30 de zile cu silimarina.

Dovezile preliminare sugereaza ca silimarina imbunatateste sansele de recuperare la persoanele care au mancat ciuperci hepatotoxice si ca aceasta poate imbunatati functia hepatica la pacientii cu inflamatie cronica, activa a ficatului (hepatite).
Silimarina din armurariu poate avea si alte beneficii pentru sanatate. Studii suplimentare au aratat ca silimarina are un efect de protectie impotriva oxidarii lipoproteinelor cu densitate mica (LDL, colesterolul rau) si impotriva substantelor care pot cauza cancer de piele.

Utilizarea pe termen lung a silimarinei poate ajuta la recuperarea dupa leziunile hepatice alcoolice. Silimarina din armurariu poate imbunatati nivelul de glucoza si insulina printre diabetici insulino-dependenti cu ciroza alcoolica a ficatului.
Armurariul si extractele sale nu influenteaza intensitatea sau durata de intoxicatie acuta cu alcool, iar studiile nu arata ca ar fi eficient in tratamentul bolilor acute ale alcoolului. Cu alte cuvinte, nu putem bea alcool si lua suplimente pe baza de armurariu in acelasi timp, in speranta iluzorie ca alcoolul nu ne mai face nici un rau.

Trebuie sa stiti ca ficatul este un organ uimitor, iar daca ai un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie cu multe legume, fructe, cereale integrale, oleaginoase si proteine de buna calitate plus activitate fizica, ficatul se poate regenera si detoxifia.
Puteti ajuta procesul de regenerare si detoxifiere a ficatului cu suplimente alimentare naturiste. Renuntati la alimentele prajite, mezeluri, produse de cofetarie-patiserie, conserve si produse ambalate tratate cu nitriti si sulfiti, evitati alcoolul, excesul de medicamente si fumatul si expunerea la orice mediu toxic! Alegeti suplimente alimentare, extrase si tincturi 100% naturale si de buna calitate care sa ajute ficatul sa se vindece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu