Rubarba este bogata in polifenoli cunoscuti pentru proprietatile anticancer

Rubarba este bogată în polifenoli, cunoscuţi pentru proprietăţile anticancer, ceea ce face din această legumă un veritabil aliment-medicament care poate preveni apariţia cancerului.
Un nou studiu efectuat pe cobai consolidează statutul de aliment anticancer al rubarbei, deoarece o substaţă care se găseşte în tija acestei legume are proprietatea de a inhiba celulele canceroase.

Potrivit unui studiu publicat în revista „Nature Cell Biology“, cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universității Emory din Statele Unite ale Americii, pigmentul care se întâlneşte în tijlele rubarbei luptă eficient cu celulele canceroase.
Cercetătorii au injectat acest pigment în celule bolnave, la cobai, şi au descoperit că 50% dintre celulele tumorale au murit în decurs de două zile.
O altă formă modificată a pigmentului a fost apoi injectată în cobai grefați cu celule tumorale umane, iar oamenii de ştiinţă au constatat o încetinire a evoluţiei cancerului pulmonar,  în 11 zile.

De asemenea, datorită conţinutului ridicat de fibre rubarba este indicată şi persoanelor care au probleme cu tranzitul intestinal. Leguma este bogată și în potasiu, minerașesențial pentru sănătatea inimii și muşchilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu