Multe dintre alimente ne pot ajuta sa ne mentinem
intr-o forma cat mai buna in sezonul rece, semnaleaza ABC. Cotidianul
spaniol recomanda in acest sens supele, condimentele, infuziile,
legumele, fructele si produsele lactate.
Supele si alte feluri calde care se mananca cu
lingura sunt o alegere foarte buna toamna si iarna. Pe de o parte,
furnizeaza caldura corpului, iar pe de alta parte, faciliteaza o
hidratare imediata. In multe dintre ele ingredientul principal sunt
legumele, care, datorita amidonului, sunt o sursa de energie. In plus,
unele ingrediente sunt considerate remedii naturale pentru gripa, cum ar
fi ceapa.
Condimentele favorizeaza functia vasodilatatoare a
corpului, in legatura directa cu termoreglarea. Consumul de piper,
cuisoare, scortisoara, curcuma sau sofran contribuie la cresterea
temperaturii corporale. Usturoiul favorizeaza producerea de anticorpi.
Condimentele inseamna un dublu beneficiu pentru sanatate, pentru ca sunt
potentatori de gust, ceea ce faciliteaza reducerea consumului de sare.
Infuziile sau ceaiul, ca si
condimentele, ajuta la mentinerea unei temperaturi corporale ridicate.
Multe dintre aceste bauturi au componente care favorizeaza si potenteaza
functionarea sistemului imunitar precum ceaiul verde, care, datorita
inaltului continut de vitamina C, actioneaza ca antigripal natural.
Legumele si fructele protejeaza
sistemul imunitar. Desi consumul lor nu garanteaza evitarea racelii,
cresterea aportului de vitamina C contribuie la o stare de sanatate mai
buna. Specialistii recomanda consumul fructelor si legumelor de sezon.
Produsele lactate asigura mentinerea unor niveluri
optime de vitamina B si vitamina D. Lipsa vitaminei B poate cauza
anemie. Vitamina D regleaza nivelurile de calciu din corp. Expertii
recomanda de asemenea consumul de lapte de migdale, care, datorita
continutului mare de calorii, este o sursa de energie si regleaza
temperatura.
2HRTKMPE5T
RăspundețiȘtergere25HYNCNRRC
RăspundețiȘtergere