Trateaza indigestia cu un maghiran

Trateaza indigestia cu un maghiran

Aromatul maghiran nu dă doar o savoare deosebită mâncărurilor, ci este și un remediu natural pentru indigestie, febră sau afecțiuni nervoase. Sub formă de ceai sau de ulei, planta înlătură simptomele răcelilor și alungă oboseala.

Frunzele de maghiran conțin vitamine A, E și K, calciu, fier, uleiuri esențiale și acizi fenolici. Uleiurile din semințele de maghiran stimulează secreția de suc gastric și salivă, îmbunătățind astfel digestia.
De ajutor în indigestie

Greața, balonarea, senzația de preaplin sunt doar câteva dintre semnele indigestiei. Dacă te confrunți des cu aceste simptome, bea o cană cu infuzie de maghiran. Pune 1 lingură de plantă uscată în 250 ml apă fierbinte, lasă la infuzat 5 minute, apoi filtrează. Bea câte o cană înainte de mesele principale.
Scade intensitatea durerilor

Fie că este vorba de migrene, dureri de dinți, reumatismale sau menstruale, maghiranul are proprietăți antiinflamatoare, analgezice și ușor sedative. Pentru a calma durerile de dinți, poți masa gingia în locul afectat cu 1-2 picături ulei de maghiran. În cazul migrenelor sau al durerilor menstruale, poți încerca ceaiul concentrat de maghiran. Fierbe 1 linguriță de plantă uscată în 500 ml de apă până când cantitatea de lichid scade la jumătate. Îndulcește cu miere când ceaiul s-a mai răcit.
Ușurează respirația

Maghiranul conține uleiuri volatile, putând fi folosit pentru inhalații. Este util pentru alergiile de sezon, în timpul răcelilor sau gripelor ori pentru a combate sforăitul. Amestecă 10 picături de ulei esențial de lavandă cu 10 picături de ulei esențial de maghiran, pune-le într-un litru de apă fierbinte și inspiră vaporii. Aceștia vor elibera căile respiratorii. Poți pune și un săculeț cu maghiran uscat sub pernă și astfel căile respiratorii nu se vor congestiona peste noapte, prevenind sforăitul.
Scurtează perioada răcelilor

Maghiranul poate favoriza transpirația. Astfel, scade febra și sunt eliminate toxinele din organism. Bea câte 3-4 căni de ceai de maghiran, în decurs de 2 ore. Tratamentul nu trebuie urmat mai mult de 1-2 zile. În același timp, remediul relaxează musculatura și scade intensitatea durerilor asociate cu gripa și răceala.
Calmează sistemul nervos

Fiind din aceeași familie cu oregano, maghiranul conține flavonoide, care au efect ușor sedativ. O cană de infuzie de maghiran, înainte de culcare, reduce stările de stres și nervozitate și asigură un somn odihnitor, fără episoade de trezire nocturne.
Tratament pentru entorse

Pentru a reduce inflamația încheieturilor, apelează la cataplasmele cu maghiran. Zdrobește o mână de frunze proaspete și așază-le pe zona dureroasă, câte 30 de minute, de 2-3 ori pe zi sau peste noapte, înfășurând zona în folie alimentară. Tratamentul este la fel de eficent și pentru durerile articulare sau cele cauzate de reumatism.
Alte beneficii ale plantei

-Îmbunătățește circulația sângelui;

-Elimină excesul de apă din organism;

-Împiedică acumularea de colesterol;

-Previne apariția cârceilor;

-Alungă stările depresive.

Atenție!

Ceaiul de maghiran nu este recomandat în timpul sarcinii și al alăptării și nici persoanelor hipertensive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu