Ce boli tratam cu porumb dulce

Ce boli tratam cu porumb dulce

Porumbul dulce este originar din America Centrala si se cultiva numai vara. Este diferit de porumbul traditional pentru ca din el se extrage zahar. Acesta creste pana la aproximativ 3-7 metri în înaltime.


Porumbul dulce poate fi mancat fiert, copt sau pregatit pe gratar. Înainte de a-l cumpara trebuie sa verificati ca boabele sa fie suculente, sa nu aiba coaja groasa sau uscata. Daca porumbul este vechi atunci nu este aromat si îsi si pierde din proprietati.

Porumbul dulce este foarte bun pentru organism datorita multiplelor beneficii. Poate fi consumat si de cei la dieta sau de doamnele care mereu sunt îngrijorate sa nu puna cateva kilograme în plus la silueta. Contine doar 86 de calorii la 100 de grame.

Este potrivit si pentru persoanele care sufera de boala celiaca deoarece contine o cantitate mult mai redusa de gluten decat cerealele clasice, cum ar fi graul comun, orzul sau ovazul.

Este o sursa perfecta de fibre. De exemplu, 100 de grame de boabe de porumb dulce contin 2 grame de fibre, adica 5% din doza zilnica recomandata de fibre. Gratie fibrelor ajuta la îmbunatatirea digestiei si la o buna functionare a colonului.

Este bogat în minerale si vitamine. În 100 de grame de porumb dulce se gaseste 6% din doza zilnica recomandata de vitamina A, foarte importanta pentru mentinerea sanatatii ochilor, pielii si membranei mucoaselor. În porumbul dulce se mai gaseste o cantitate mare de vitamine din complexul B, cum ar fi tiamina, niacina, acid pantotenic, folati, riboflavina si piridoxina. Dintre mineralele pe care le putem obtine din porumbul dulce sunt magneziul, fierul, manganul, zincul, seleniu, calciu si cupru.

Este foarte bun pentru mentinerea sanatatii inimii si pentru o buna circulatie sanguina datorita vitaminei B9 (acid folic). Potrivit studiilor, cu cat consumam mai multe alimente care au acid folic cu atat scade riscul de atac de cord.

De asemenea, contine o cantitate mare de flavonoizi si antioxidanti, foarte importanti pentru prevenirea cancerului si pentru mentinerea tineretii celulelor, deci si a întregului organism.

Datorita nutrientilor si substantelor pe care le contine, porumbul dulce ajuta la tratarea unor boli precum ulcerul, gastrita, afectiuni respiratorii, reumatism, cistita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu