Cateodata chiar este bine sa bei

Cateodata chiar este bine sa bei

„Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății”. De câte ori n-am auzit cu toții replica asta pe la televizor? Lăsând la o parte faptul că e o aberație, iată de ce e chiar BINE să te apuci de băut:

Alcoolul te scapă de inhibiții
Nu-ți mai pasă dacă lumea te judecă pentru acțiunile tale, nu dai doi bani pe ce cred cei din jur. Poți chiar să-ți faci nevoile în văzul tuturor și să nu simți pic de jenă! Vei plânge abia a doua zi, când îți amintești ce-ai făcut. DACĂ îți amintești.

Alcoolul te ajută să uiți
Dacă ai probleme în dragoste sau în orice alt domeniu, alcoolul ți-e cel mai bun prieten. Te va ajuta să uiți de tot și de toate, învăluindu-te în euforie. Ori asta, ori îți va adânci depresia și mai mult, până vei ajunge să te întrebi care e rostul vieții. Șansele sunt 50-50.
Îți ușurează portofelul
Nimănui nu-i place un portofel umflat. Îl bagi în buzunarul de la spate al pantalonilor și nu te poți așeza comod nicăieri. Alcoolul nu e ieftin, deci te ajută să-ți ușurezi portofelul ca să poți sta jos fără să te mai deranjeze nimic. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că sunt șanse mari să-ți pierzi portofelul dacă te îmbeți ca lumea.

Ficatul se regenerează
Se știe că alcoolul îți distruge ficatul. De asemenea, se știe că ficatul e singurul organ care se regenerează. Așa că poți să bei până ți-l nenorocești. El își va reveni de fiecare dată, până într-o bună zi când se va sătura să o mai facă și va ceda definitiv.

Berea ține de foame
Dacă alegi s-o dai pe bere, nu mai are rost să mănânci în ziua respectivă. O sticlă de bere te satură mai ceva ca o pâine întreagă. Dovada e faptul că ți se umflă treptat burta, până ajungi să fii întrebat/ă: ,,Când naști?”.

Devii cineva
Dacă în momentul de față nu te remarci prin nimic, dacă simți că ești un chip oarecare în mulțime, alcoolul te va scoate din anonimat. Vei deveni cunoscut/ă ca ,,tipul/tipa care bea tot timpul” și toată lumea va afla de tine!

Îți faci prieteni noi
E aproape imposibil să intri într-un local fără să găsești la bar diverși indivizi sprijiniți cu coatele pe tejghea, privind triști înspre câte-un pahar de alcool. Mulțumită pasiunii voastre comune (băutura), aveți despre ce vorbi și îți poți face astfel prieteni noi. Prieteni care să îți povestească în detaliu cum le-a distrus alcoolul viața.

Lumea va ști întotdeauna ce cadou să-ți ia
Dacă te apuci de băut, îți scutești prietenii de veșnica întrebare ,,Ce să-i luăm de ziua de naștere?”. O sticlă mare, frumoasă și scumpă de tărie va fi cadoul perfect. Nu are cum să dea greș, așa că vei primi același lucru în fiecare an pentru tot restul vieții.

Îți ține de cald iarna
Frigul nu va mai fi o problemă pentru tine. Poți renunța la geacă, fular, fes și mănuși, pentru că alcoolul te încălzește mai ceva ca un foc de tabără. Poți chiar să trăiești sub un pod, în aer liber, și să nu te deranjeze frigul toată iarna (e chiar probabil ca viața ta să arate așa, dacă te ții de băut).

Îți vin cuvintele mai ușor
Dacă aspiri la o carieră de scriitor, e greu s-o faci fără să bei întruna. Alcoolul îți amorțește creierul, iar gândurile îți curg fluent. Reușești astfel să te exprimi cu ușurință și să scrii mult și bine. Pe de altă parte, a doua zi nu-ți vei mai aminti nimic din ce-ai scris și s-ar putea să-ți dai pumni în cap când citești.

Rezolvă problemele familiale
Nu te mai înțelegi deloc cu ai tăi? Te gândești adesea să fugi de acasă? Nu e nevoie! Apucă-te de băut și toate problemele familiale vor dispărea ca prin farmec! Asta pentru că alcoolul destramă familii și, deci, nu vei mai avea una care să-ți facă probleme!

Ai scuză pentru chiulit
,,De ce n-ai fost la școală ieri?”, te întreabă diriga. ,,Îmi cer scuze, dar eram mahmur/ă”, răspunzi tu. ,,Ah, înțeleg. N-am știut. E în regulă, atunci!”. Profesorii vor observa că așa faci mereu și vor înceta să te mai certe că nu dai pe la ore. Mahmureala e scuza ideală!

Nu mai trebuie să ții minte nimic
Alcoolul îți omoară neuronii unul câte unul. Chiar dacă ai memorie bună acum, fii sigur/ă că ea va dispărea complet cu timpul. Știind cât bei, nimeni nu va mai avea pretenții de la tine să ții minte prostii precum zile de naștere sau cum te cheamă.



 Evident, acest articol este sarcastic! Consumul excesiv de alcool CHIAR DĂUNEAZĂ sănătății și, pe termen lung, ajunge să destrame întregi familii. Trăiește sănătos – ferește-te de alcool!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu