Zatul de cafea face minuni, nu il arunca

Zatul de cafea face minuni, nu il arunca

Obişnuieşti să arunci zaţul de la cafea în fiecare dimineaţă? Păstrează-l, deoarece are nenumărate întrebuinţări, atât pentru înfrumuseţare, cât şi pentru a curăţa diverse obiecte din casă.

Exfoliant pentru piele

Deşi la prima vedere pare ciudat, masarea pielii cu zaţ de cafea este cât se poate de benefică pentru piele. Tot ce trebuie să faci este să amesteci puţin ulei de măsline cu zaţul de cafea, după care îl foloseşti pentru a-ţi masa pielea. Acesta tonifică pielea prin îndepărtarea celulelor moarte şi stimularea producţiei de celule noi. Astfel, vei avea o piele frumoasă şi catifelată, fără a arunca banii pe produse scumpe de înfrumuseţare.

Te scapă de celulită

Celulita este unul dintre cei mai mari inamici ai femeilor, iar eliminarea ei implică, de cele mai multe ori, un program intens de exerciţii fizice, dar şi o alimentaţie sănătoasă. O alternativă mai simplă ar fi să foloseşti zaţul de cafea. Amestecă-l cu un albuş de ou, după care aplică-l pe coapse şi înfăşoară zona cu o folie de plastic. După aproximativ 20 de minute îndepărtează plasticul şi clăteşte zona cu apă. Pentru rezultate bune este recomandat să faci acest tratament de două ori pe săptămână.

Tratament pentru păr

Zaţul de cafea poate fi folosit şi ca mască de păr, pentru persoanele cu părul şaten sau brunet. Astfel, după spălare, aplică pe păr balsamul amestecat cu zaţ de cafea. Astfel, vei avea un păr moale şi mătăsos. Mai mult, după utilizări repetate, părul tău va avea şi un luciu sănătos.

„Odorizant“ pentru frigider şi încălţăminte

Alimentele depozitate în frigider fără a fi puse în cutii ermetice emană diferite mirosuri care dau un amestec neplăcut. Dacă vrei să scapi de această problemă, tot ce trebuie să faci este să pui în frigider un bol cu zaţ de cafea, iar acesta va absorbi, gradual, toate mirosurile neplăcute. Această soluţie poate fi folosită şi în cazul pantofilor urât mirositori. Alternativ, zaţul de cafea mai poate fi folosit pentru a elimina mirosul neplăcut din scrumieră, dar şi de pe mâini după ce cureţi ceapă.

Colorant pentru haine

Prin combinarea zaţului de cafea cu apă fierbinte, poţi obţine o vopsea de culoare maro. O poţi folosi pentru textile, lucrări de artă sau alte întrebuinţări prin casă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu