Propriile obiceiuri ne distrug creierul

Propriile obiceiuri ne distrug creierul

Propriile obiceiuri iti distrug creierul, iar vestea proasta este ca le faci zilnic fara sa iti dai seama de consecintele lor. Fie ca esti obosit, nu te poti concentra sau uiti diverse lucruri, toate se datoreaza obiceiurile nesanatoase.

Desi stim ca buna fuctionare a creierului este una din cele mai importante functii ale organismului, in fiecare zi, oamenii fac lucruri care compromit capacitatea acestuia, scrie stuff.co.nz. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a atentionat cu privire la modurile in care oamenii isi pot distruge creierul, prin obiceiuri zilnce. 

Sarind peste micul dejun

Creierul are nevoie de mancare, pentru ca o foloseste drept combustibil. Sarind peste micul dejun, oamenii flamanzesc creierul de energie, ceea ce ii poate afecta pe termen lung. Dormitul insuficient Creierul produce noi celule in timpul somnului, asa ca, daca nu dormim suficient de mult, el nu va putea functiona in mod corespunzator.  

Invelirea capului in timpul somnului 

Daca aveti obiceiul de a dormi cu o perna pe cap sau va acoperiti fata cu bratele, este timpul sa va opriti. Aceste obiceiuri reduc nivelul de oxigen in timpul somnului, resursa de care creierul are nevoie pentru a putea functiona.

Lipsa comunicarii 

In cazul in care nu iti place sa comunici sau sa interactionezi cu alte persoane, creierul se poate opri din procesul de dezvoltare. Este nevoie de conexiune umana pentru a activa acest organ important al corpului. 

Consumand mult zahar 

Marea majoritate a elementelor procesate pe care le gasim la supermarket contin zahar. Toate acestea pot duce la malnutritie, si pot face, de asemenea, o sarcina dificila pentru corp, care incearca sa absoarba nutrientii benefici. 

Mancatul prea mult 

Daca mananci zilnic mai mult decat corpul are nevoie, aceast obicei iti poate cauza probleme, cum ar fi cresterea in greutate, probleme digestive (balonare sau sindromul de colon iritabil), dar si „imbatranirea“ neuronilor din creier. 

Fumatul 

Unul dintre cele mai daunatoare lucruri pe care le puteti face impotriva propriului creier este fumatul. In afara de problemele de care deja se stie, cum ar fi cancerul si emfizemul pulmonar, acesi viciu poate duce la o contractie a creierului sau chiar la dementa. 

Poluarea 

In cazul in care locuiti intr-o zona de poluare, creierul nu poate obtine o cantitate suficienta de oxigen curat pentru a functiona eficient. Pentru a va ajuta creierul, ati putea incerca purificarea aerului din casa, mersul cat mai des in zonele de munte sau in mediul rural, pentru a va bucura de aer curat in mod regulat. 

Lipsa odihnei 

Suntem cu totii ocupati, dar nu este recoamnadat sa mergi la munca atunci cand nu te simti in stare. A fi epuizat este un semn clar ca trebuie sa te odihnesti pentru a te recupera. In caz contrar, acest lucru poate duce la deteriorarea creierului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu