Pomelo, fructul care te satura si te ajuta sa slabesti
Pomelo, acest frate mai mare al grepfrutului, sa-i spunem grefoportocala, dar cu o dulceata aparte, este un fruct cu multiple proprietati miraculoase pentru organism, datorate in special continutului crescut de vitamina C, fibre si potasiu.
Din pacate, insa, nu este indeajuns de cunoscut pe la noi, iar
raftul pe care este expus este de multe ori ocolit din lipsa de
informatii si, poate, din cauza faptului ca este vazut ca un hibrid nu
tocmai sanatos, scrie in csid.ro.
De fapt, pomelo este un fruct exotic cu vechime in istorie, fiind
cultivat pentru prima data in China, in jurul anului 100 i.Hr si fiind
considerat un adevarat simbol (chinezii cred ca acest fruct ii apara de
rele).
Pomelo mai poarta si numele de shaddock, dupa numele capitanului
englez de marina Shaddock, care a adus pentru prima data semintele de
pomelo in Indiile de Vest, in secolul al XVII-lea.
Pomelo are intre 10-50 de centimetri, insa majoritatea fructelor
(lemon pomelo - specia importata la noi) au intre 12-25 cm si 1,5-2
kilograme, culoarea cojii este galben verzuie iar miezul galben,
acoperit de un invelis pufos. De regula, il gasiti in supermarket
invelit in plasa rosie si tipla si, important, trebuie evitat fructul
prea moale deoarece este un indicator ca este vechi. Orice varietate de
pomelo ati alege, coaja trebuie sa fie bine intinsa, fara pete, fructul
sa fie tare, iar cand il luati in mana trebuie sa vi se para greu in
comparatie cu marimea lui.
Pomelo poate fi pastrat la rece timp de mai multe zile. Gustul
miezului este complet diferit de cel al grepfrutului clasic, deci nu va
asteptati sa fie un fruct acrisor. Acesta este dulceag-amarui iar
consistenta este carnoasa, iar cu un fruct cu siguranta va veti ridica
satui de la masa.
Fructul poate fi mancat ca atare sau poate fi adaugat in salate,
deserturi sau in preparatele cu peste. In China, in mod traditional, din
coaja de pomelo se prepara marmelada sau este folosita la prajituri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu