Misterioasele sfere din valea mortii

Misterioasele sfere din valea mortii

Despre fenomenul Tungus s-au scris și spus multe. Una dintre ipoteze se referă la faptul că un OZN ar fi salvat Terra de la producerea unei catastrofe.

Specialiștii care au mers în zonă, au asemuit-o cu o zonă unde ar fi avut loc o explozie atomică, mult mai puternică decât cea de la Hiroshima. În Yakuția există o zonă pe care localnicii o ocolesc. Zona se numește Valea Morții și se spune că extratereștrii ar fi lăsat o armă care să apere Terra.

Pe o suprafață vastă, dar slab populată, au fost descoperite structuri metalice de formă sferică. Cercetătorii ruși consideră că aceste sfere fac parte dintr-o armă cu plasmă, capabilă să distrugă meteoriții și asteroizii.

Cine a construit această instalație nu se știe, dar este greu de crezut că ar fi de origine pământeană.

Înainte de evenimentul Tungusa, șamanii au dat alarma printre localnici, spunând că au fost avertizați să se ascundă în locuri sigure.

Un lucru este cert, au fost numai pagube materiale, oamenii au fost departe de incident.

Valea Morții din Yakuția făcea parte în antichitate dintr-un traseu al negustorilor nomazi. Un comerciant și-a dus nepoata în zona sferelor, adăpostindu-se. El spunea că și iarna, în interiorul sferelor este cald ca vara. Vânătorii din zonă au pătruns și ei pe culoarele sub formă de spirală, pentru a se proteja de frigul din timpul nopții, însă au început să se îmbolnăvească.

Ei au mai observat că animalele sălbatice ocolesc zona.

Amplasamentul sferelor este cunoscut doar de bătrânii vânători care obișnuiau cândva să cutreiere zona. În anul 1936, un geolog a descoperit o astfel de sferă, de culoare roșie și a reușit să intre în interiorul ei călare pe un ren.

În anul 1853, Maak, un explorator cunoscut în regiune, spunea că a descoperit un cazan uriaș făcut din cupru. Nu a putut estima dimensiunile deoarece era îngropat în pământ, doar o mică parte era vizibilă la suprafață. În interiorul cazanului erau crescuți arbori.

Alți localnici au lovit cazanul cu ciocane și au constatat că suprafața nu se îndoia sau zgârîia, datorită faptului că era acoperit cu un fel de șmirghel.

Un alt fapt care i-a contrariat pe localnici a fost faptul că iarba din apropierea cazanului avea înălțimea unui om.

Toate încercările de a rupe o bucată de metal din cazan au eșuat. Cei care au stat în apropierea cazanului o peioadă de timp mai mare au avut probleme de sănătate, stări de anemie, le-a căzut părul sau dinții.

Unul dintre localnici a descoperit o bucată de piatră de culoare neagră, cu forma de semisferă care tăia foarte bine sticla.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu