Lucruri simple care te ajuta sa devii mai inteligent

Lucruri simple care te ajuta sa devii mai inteligent


Pentru multi, inteligenta este o cantitate fixa si stabilita in tinerete, insa cercetarile arata ca nu este adevarat. Modul in care abordam anumite situatii si lucrurile pe care le facem pentru a ne hrani creierul pot imbunatati in mod semnificativ capacitatea intelectuala. Iata cateva lucruri simple pe care le poti face zilnic si care te ajuta sa devii mai inteligent:

1. Gestionati mai inteligent timpul pe care il petreceti online
Nu orice pauza inseamna verificarea retelelor de socializare. Internetul este plin de resurse, precum cursuri online, discutii TED interesante si instrumente de consolidare a vocabularului.

2. Scrieti pe o foaie lucrurile noi pe care le invatati
Rezervati cateva minute pe zi pentru a reflecta asupra lucrurilor noi pe care le-ati invatat, pentru a va impulsiona capacitatea intelectuala. "Scrieti 400 de cuvinte pe zi despre ceea ce ati invatat", sugereaza profesoara de yoga Claudia Azula Altucher.

3. Faceti o lista cu lucrurile pe care le-ati dus la bun sfarsit
O mare parte din inteligenta este reprezentata de incredere si fericire. Stimulati-le prin realizarea unei liste in care sa notati nu lucrurile pe care le aveti de facut, ci cele pe care le-ati indeplinit.

4. Jucati Scrabble
Jocurile si puzzle-urile nu sunt doar distractive, sunt si o modalitate excelenta de a va antrena creierul. "Jucati-va Scrabble, bridge, sah, Go", sugereaza Azula Altucher.

5. Inconjurati-va de prieteni destepti
Chiar daca compania oamenilor despteti poate fi o provocare pentru increderea in propria persoana, aceasta activitate este una dintre cele mai rapide modalitati prin care puteti invata lucruri noi.

6. Cititi mult
Chiar daca este un sfat previzibil, acesta este cel mai comun raspuns: cititul este esential. In ceea ce priveste materialul de citit, opiniile variaza de la un ziar la o carte, dar faptul ca, in materie de citit, ceea ce conteaza este cantitatea pare sa fie adevarul general.

7. Explicati-le celorlalti ce ati invatat
"Daca nu puteti sa explicati ceva simplu, inseamna ca nu intelegeti prea bine", a spus Albert Einstein. Asigurati-va ca puteti reproduce coerent ceea ce ati invatat, ca informatia a ramas fixata in creier.

8. Faceti lucruri noi, intamplatoare
Trebuie sa incercati lucruri noi pentru a vedea cum se conecteaza ele cu restul experientelor, fie ca aceasta conexiune va fi spontana sau se va produce in timp.

9. Invatati o limba straina
Nu trebuie sa fiti fluent, dar puteti invata o limba straina la nivelul la care va simtiti confortabil sa purtati o conversatie.

10. Luati-va o zi libera
Nu este surprinzator ca pentru a putea asimila lucrurile pe care le invatati intr-o anumita perioada de timp este esential sa va eliberati, pentru a oferi creierului spatiu ca sa proceseze informatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu