Cum lupta ghimbirul impotriva cancerului
Ghimbirul are puternice proprietati anti-cancer, scrie healthambition.com. Aceasta planta consumata zi de zi face ca celulele canceroase sa se manance intre ele, sustin expertii. Specialistii recomanda introducerea ghimbirului in cat mai multe preparate culinare, precum si consumarea acestuia in sucuri si ceaiuri.Sistemul imunitar devine mai puternic datorita cantitatii mari de antioxidanti. Ceaiul de ghimbir consumat zilnic reduce riscul de accident vascular cerebral. Substantele active din radacina de ghimbir nu lasa grasimile sa se puna pe artere. De asemenea, planta reduce colesterolul rau din sange si ajuta la prevenirea bolilor sangelui.
De ce e special ghimbirul
Radacina de ghimbir contine potasiu, zinc, calciu, magneziu, vitaminele B6, C si D si uleiuri esentiale. Acesta contine si gingerol, cineol, elemen, bisabolen, curcumen, phelladrene, substante care scot din organism toate toxinele si inlatura oboseala.
Ceaiul de ghimbir este adesea recomandat pentru efectele sale benefice. Este antifungic (multe din remediile naturiste impotriva ciupercii piciorului sau a furunculilor contin ghimbir pisat sau comprese cu ceai de ghimbir), antibacterian (curata stomacul de agentii patogeni externi) si antifebril (reduce febra, mai ales in randul adultilor).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu