Baza secreta nazista descoperita Arctica

Baza secreta nazista descoperita Arctica

În anul 1941, producătorul german Krupp i-a creat lui Hitler o armă pe care au numit-o Gustav. Arma avea dimensiuni uriașe, cât un bloc cu patru etaje, o lungime de 50 metri și cântărea 1350 de tone. Era capabilă să tragă obuze de peste patru tone.

În primăvara anului 1942, naziștii au inaugurat arma, cu ocazia asediului asupra orașului Sevastopol. Pentru că era foarte grea ea trebuia transportată pe șine speciale, extrem de costisitoare, pe care naziștii trebuiau să le construiască în avans.

Pentru a funcționa era nevoie de 2000 de oameni. Dura patru zile până când echipa asambla arma. Calibrarea pentru o singură lovitură dura câteva ore.

O altă știre cu privire la planurile lui Hitler de a cuceri lumea a fost dată de mai mulți cercetători ruși, în octombrie 2016.

Aceștia au descoperit o bază nazistă secretă în Arctica folosită pentru deplasarea submarinelor. Locul unde era amplasată baza se numește Insula Alexandra și este la o distanță de 1000 kilometri față de Polul Nord.

Potrivit cercetătorilor ruși, baza militară a fost construită în anul 1942, la un an după ce Hitler a ordonat invadarea Rusiei. Numele de cod al bazei era Schatzgraber, Vânătorul de comori și era folosită ca bază meteorologică tactică

Cercetătorii naziști au părăsit baza doi ani mai târziu, la bordul unui submarin, după ce ar fi fost infectați cu carne de urs polar.

În interiorul bazei au fost descoperite peste 500 de obiecte, printre care obuze, uniforme, precum și o serie de documente foarte bine conservate.

Se spune că Insula Alexandra a avut o poziție strategică, în timpul războiului, datorită rapoartelor meteorologice care erau vitale în deplasarea submarinelor și navelor.

În prezent, insula aparține Rusiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu