Maceratul de catina pentru toamna

Maceratul de catina pentru toamna

Toamna este perioada propice pentru recoltarea fructelor galben-aurii ale catinei, fructe pline de vitamine si compusi minerali.


În medicina naturista, multi utilizeaza aceste bobite-fruct ale catinei, în combinatie cu mierea si, pe toata perioada anotimpului rece, acest amestec constituie un formidabil ajutor pentru organism. În prepararea acestui amestec, exista si secrete care ar trebui aflate. Astfel, este important ca amestecul de catina cu miere sa fie tinut la rece, în perioada de macerare, cat si dupa aceea, cand este consumat.

Iata cum se prepara corect:
Se foloseste o parte de miere la trei parti de fructe de catina. Dupa spalarea si zdrobirea fructelor de catina, adauga-le într-un borcan pana ce se umple pe jumatate. Toarna miere peste ele pana la umplerea completa a borcanului. Închide borcanul etans, apoi pastreaza-l la frigider.


Dupa o saptamana, Incepe sa iei din acest amestec cu aroma deosebit de placuta cate o lingurita sau doua în fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de cel putin o luna.

Efectul: îti creste imunitatea si vei avea o sanatate de fier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu