Lipsa de fier din organism, semne

Lipsa de fier din organism, semne

Descopera cateva lucruri care iti indica lipsa de fier din organism si mergi la doctor pentru a afla cum poti remedia situatia.

1. Oboseala

Corpul foloseste fier pentru a produce hemoglobina, acea substanta din celulele rosii care transporta oxigenul in corp, iar o deficienta poate inseamna ca nu ajunge destul oxigen in tesutul muscular. Cand nu ai destule globule rosii sanatoase, incepi sa te simti obosita, slabita si nu te poti concentra.

2. Tenul neobisnuit de palid

Aceast simptom se poate datora circulatiei sanguine deficitare si a unui numar de globule rosii scazut – hemoglobina este substanta care ne ofera culoarea roz. Indiferent de tonul pielii.

3. Dificultati in respiratie

Indiferent de cat de adanc inspiri, daca nivelul de oxigen este scazut vei avea acea senzatie de respiratie sacadata, chiar si atunci cand nu faci efort fizic.

4. Dureri musculare

E normal sa suferi de febra musculara dupa efort fizic, dar, in cazul deficientei de fier, aceasta iti va trece mai greu.

5. Unghii fragile

Daca ai lipsa de fier, unghile sunt fragile, casante, subtiri sau pot avea chiar mici depresiuni.

6. Infectii frecvente

Daca te imbolnavesti mai des, in special daca suferi de boli respiratorii, trebuie sa stii ca lipsa de fier ar putea fi de vina…

7. Dureri de cap

Un corp care sufera de deficienta de fier va prioritiza transportul oxigenului la creier, dar in pofida acestui efort, oxigenul tot nu va fi suficient pentru creier, iar astfel arterele se pot inflama si pot cauza dureri de cap. Iata o explicatie plauzibila pentru migrenele frecvente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu