Carenta mare de magneziu din cauza apei imbuteliate

Carenta mare de magneziu din cauza apei imbuteliate


Se pare ca nu este indicat sa renuntam definitiv la apa de la robinet. in urma unor studii, s-a demonstrat ca cei care consuma doar apa imbuteliata ajung, in timp, sa aiba o carenta mare de magneziu. si asta le va pune in pericol sanatatea.

Unde duce aceasta carenta

Medicii ne avertizeaza ca aceasta carenta poate duce la numeroase simptome neplacute. Printre cele mai intalnite se regasesc durerile musculare si articulare, greata, ametelile, palpitatile, convulsile si oboseala permaneta.

Regleaza tensiunea si mentine oasele sanatoase

La ce ajuta atat de mult magneziul? in primul rand, el ne ajuta sa ne mentinem sanatosi. E bine sa stim faptul ca magneziul este esential pentru sanatate, regland ritmul cardiac si tensiunea arteriala, dar si avand grija ca oasele sa se pastreze intr-o stare perfecta.

Ce sa mancam

Medicii spun ca doza zilnica recomandata de magneziu este de 320 mg pentru femei si 420 mg pentru barbati. Aceasta doza poate fi luata din legume cu frunze verzi, cereale integrale, fructe oleaginoase si carne.

Apa de la robinet, sursa importanta de magneziu

De asemenea, si apa de la robinet este o sursa importanta de magneziu. Din pacate, apa imbuteliata nu contine atat in cantitati mari aceasta substanta. Asa ca, ar fi bine sa nu renuntam in totalitate la apa potabila din locuinta proprie care se pare ca are si ea avantajele ei.

Bineinteles ar fi indicat ca inainte sa o consumam sa o testam. Astfel, ne vom asigura ca este buna de baut.

Ce alimente indeparteaza magneziul din organism

Consumul de cafea, alcool, cereale rafinate si zahar stimuleaza indepartarea magneziului din organism, prin functia rinichilor. in acest sens, incercati sa consumati aceste alimente cat mai rar si in cantitati cat mai mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu