Big Bang, cel mai mare mistere cu care se confrunta omenirea

Big Bang, cel mai mare mistere cu care se confrunta omenirea


Daily Mail a publicat un clasament al celor mai mari mistere cu care se confruntă omenirea. În fruntea clasamentului se află întrebări cu privire la locul pe care-l ocupă omenirea în Univers și câte alte civilizații mai există.

Urmează întrebările legate despre Dumnezeu, vindecarea cancerului, călătoriile în timp, colonizarea spațiului.

Cele mai multe mistere rămân cele legate de Univers, de formarea și sfârșitul lui.

Au fost avansate trei teorii cu privire la sfârșitul Universului care țin de forma acestuia, valoarea energiei întunecate și modul în care densitatea energiei întunecate va răspunde la expansiunea Universului.

Una dintre teorii susține că Universul se va extinde la nesfârșit, dispărând pur și simplu, totul devenind întunecat și rece.

O altă posibilitate este cea legată de energia întunecată. Accelerarea Universului va continua, iar energia întunecată va deveni atât de puternică, încât va copleși celălalte forme elementare.

A treia teorie este numită Big Crunch și susține că Universul va continua să se extindă până când materia va încetini rata de expansiune. Extinderea se va opri și va începe să se retragă.

Totul, planetele, sorii, găurile negre se vor prăbuși, culminând cu Big Crunch, opusul Big Bangului.

Cu mai bine de 400 de ani în urmă, Giordano Bruno scria că în spațiu există nenumărate pământuri care orbitează alți sori și care ar putea găzdui creaturi similare, ba chiar superioare oamenilor. Teoria lui a început să popularizeze ideea că există civilizații extraterestre.

Ideea de a contacta aceste civilizații s-a născut în secolul al XVII-lea, atunci când a fost lansată teoria pluralității de lumi.

Gauss a fost unul dintre acești susținători. El propunea defrișarea unei suprafețe uriașe din Siberia și cultivarea ei cu grâu, pentru a indica prezența noastră pe Terra.

El a inventat heliotropul cu ajutorul căruia propunea reflectarea razelor solare pe alte planete.

20 de ani mai târziu, Littrow propunea realizarea unui canal lung de 30 de kilometri care ar fi trebuit încărcat cu kerosen și dat foc în fiecare noapte. În aceste condiții extratereștrii ne-ar fi identificat mai ușor.

În anul 1901, Tesla declara că a recepționat un semnal misterios de pe Marte.

Mai târziu, lucrurile au evoluat și cercetătorii au descoperit că viața în Univers poate exista și fără apă sau carbon. Arsenicul poate susține viața în anumite condiții. Pe Pământ există organisme care utilizează arsenicul pentru a genera energie și a facilita creșterea. Clorul și sulful pot înlocui carbonul iar amoniacul are proprietăți asemănătoare cu ale apei.

Toate aceste elemente se manifestă diferit într-un mediu extraterestru și pot facilita existența unor forme de viață. Apa și carbonul ar putea fi nefavorabile în mediul planetar.

Fizicianul Hawking spunea că absența unor dovezi nu înseamnă dovada absenei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu