Artefacte de origini extraterestre si Tutankhamon

Artefacte de origini extraterestre si Tutankhamon

Nefertiti continuă să capteze imaginația omenirii și să fascineze de mii de ani. Nicholas Reeves, cercetător american, susține că a descoperit rămășițele zeiței, chiar în mormântul lui Tutankhamon. El susține că Nefertiti este îngropată în partea de nord a mormântului lui Tutankhamon, într-o cameră blocată printr-o ușă secretă.

O analiză genetică, realizată în urmă cu câțiva ani, indică faptul că Tutankhamon ar fi fiul lui Nefertiti. După o scanare a mormântului a fost descoperită această cameră secretă în care se spune că a fost înmormântată zeița.

Mormântul lui Tutankhamon a fost descoperit în anul 1922. A fost găsit intact. Este cel mai bine păstrat mormânt antic descoperit până acum.

În mormânt au fost descoperite 2000 de obiecte extrem de valoroase. Inițial, mormântul a fost construit pentru o zeiță, dar moartea neașteptată a lui Tutankhamon a dat peste cap planurile.

Mormântul lui Tutankhamon continuă să-și dezvăluie misterele.

Un studiu realizat de cercetătorii italieni și egipteni a scos la iveală faptul că un pumnal îngropat alături de faraon are origini extraterestre. Proveniența sa a fost stabilită prin spectrometru cu fluorescență de raze X, care a constatat că lama pumnalului conținea o cantitate neobișnuit de mare de nichel, o cantitate specifică meteoriților.

Artefactele produse cu minereu de fier extras din minele obișnuite conțin în jur de 4% nichel, în timp ce pumnalul are o proporție de 11%.

O altă trăsătură a meteoriților fieroși este prezența cobaltului, identificat, de asemenea, în lama pumnalului, alături de fosfor și alte metale care sugerează că materia primă a fost de origine extraterestră.

Analizând toți meteoriții descoperiți pe o rază de 2000 kilometri în jurul mormântului, cercetătorii au identificat exact fragmentul cosmic din care a fost realizat pumnalul. Este vorba despre o rocă numită Kharga.

Egiptenii atribuiau fierului meteoric proprietăți divine, dat fiind originea sa. Lama se află într-o teacă de aur sub forma unui cap de șacal și decorată cu model floral pe o parte și cu un model de pene pe cealaltă parte.

De altfel, lama pumnalului nu este singurul obiect din mormântul lui Tutankhamon realizat dintr-un material neobișnuit și rar. Pandativul scarabeu de la gâtul lui Tutankhamon este confecționat dintr-o sticlă care s-a format în urma căderii unei roci din spațiu în deșertul libanez, topind nisipul din jur.



Aceasta este cea mai pură sticlă din câte s-au întâlnit vreodată, cu o concentrație de cuarț de 98%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu