Leguma plina de calciu si lapte, ce beneficii are broccoli

Leguma plina de calciu si lapte, ce beneficii are broccoli


Elaborarea unei diete echilibrate si sanatoase constituie o preocupare constanta pentru tot mai multi oameni.
De asemenea, multi se tem ca daca devin, de exemplu, vegetarieni, vor ajunge, în timp, sa aiba anumite carente, de vitamine sau minerale. Din fericire, aceste temeri sunt total nejustificate, daca vor sti sa-si alcatuiasca meniul, scrie ziarulring.ro


Unele fructe contin vitamina C dar nu contin calciu, în timp ce laptele contine calciu dar nu contine vitamina C.

Aproape la fel de bogat în calciul ca si laptele, broccoli contribuie la mentinerea sanatatii oaselor. 100 g de broccoli contin 74 mg de calciu si 123 mg de vitamina C, el fiind un aliment ce nu ar trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al vegetarienilor.

Este o sursa de nutrienti importanti, inclusiv vitaminele A si C, fier, proteine, calciu, crom si carbohidrati. De asemenea, aceasta leguma verde este bogata in antioxidanti care ne ajuta sa prevenim boli grave precum cancerul.

 Sulforafanul, substanta de care se leaga multe dintre beneficiile acestei legume stimuleaza refacerea pielii in urma expunerii excesive la soare si reduce inflamatia cauzata de expunerea la radiatii UV.

Broccoli este unul din cele mai puternice alimente verzi in domeniul detoxifierii. Cercetatorii de la Johns Hopkins University School of Medicine au aratat ca substantele sulfuroase stimuleaza organismul sa produca antioxidanti si enzime necesare detoxifierii.

Prin aceste substante, broccoli este foarte important pentru reglarea celor doua faze ale detoxifierii din ficat, precum si pentru eliminarea eficienta a compusilor toxici rezultati din aceste procese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu