Cum preparam ciupercile in otet
Spre deosebire de carne, care este un aliment greu digerabil, in digestia ciupercilor organismul
investeste un consum minim de energie. Se recomanda ca acestea sa fie
consumate in stare proaspata, crude, inabusite sau fripte sau in
combinatie cu carbohidrati. Ciupercile sunt excelente in dietele de
slabire caci nu contin amidon. Puteti consuma ciuperci de 3 ori pe
saptamana fara ca organismul sa resimta lipsa carnii si a energiei
furnizata de consumul acesteia.
Ciuperci in otet se prepara din ciuperci, sare, piper, otet.
Ciupercile sa fie mici si foarte proaspete, de preferinta cele de cuiltura, cumparate de la magazinele de specialitate.
Li se scot coditele, se curata, se freaca usor cu putina sare (20 g
la 1 kg ciuperci) si se spala cu apa in care se adauga si o lingurita
de otet. Cine doreste poate sa intrebuinteze si coditele.
Se pune pe foc un vas cu otet de vin de 9°, adaugând, la un litru
de otet, 20 g sare si câteva boabe de piper. Când otetul a inceput sa
fiarba, se pun ciupercile lasându-le sa dea in câteva clocote.
Se scot apoi cu o lingura speciala cu gauri, se aseaza in borcane
mai mici, iar deasupra se toarna otetul clocotit. se leaga borcanele cu
folie adeziva si se aseaza intr-un loc uscat si bine aerisit.
Se pot fierbe la bain-marie 25-30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu