Cum preparam ciupercile in otet

Cum preparam ciupercile in otet

Spre deosebire de carne, care este un aliment greu digerabil, in digestia ciupercilor organismul investeste un consum minim de energie. Se recomanda ca acestea sa fie consumate in stare proaspata, crude, inabusite sau fripte sau in combinatie cu carbohidrati. Ciupercile sunt excelente in dietele de slabire caci nu contin amidon. Puteti consuma ciuperci de 3 ori pe saptamana fara ca organismul sa resimta lipsa carnii si a energiei furnizata de consumul acesteia.

Ciuperci in otet se prepara din ciuperci, sare, piper, otet.

Ciupercile sa fie mici si foarte proaspete, de preferinta cele de cuiltura, cumparate de la magazinele de specialitate.

Li se scot coditele, se curata, se freaca usor cu putina sare (20 g la 1 kg ciuperci) si se spala cu apa in care se adauga si o lingurita de otet. Cine doreste poate sa intrebuinteze si coditele.

Se pune pe foc un vas cu otet de vin de 9°, adaugând, la un litru de otet, 20 g sare si câteva boabe de piper. Când otetul a inceput sa fiarba, se pun ciupercile lasându-le sa dea in câteva clocote.

Se scot apoi cu o lingura speciala cu gauri, se aseaza in borcane mai mici, iar deasupra se toarna otetul clocotit. se leaga borcanele cu folie adeziva si se aseaza intr-un loc uscat si bine aerisit.

Se pot fierbe la bain-marie 25-30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu