Cidrul de mere, numeroase beneficii pentru sanatate
Cidrul de mere este un vin usor alcoolizat, dar si o bautura racoritoare care aduce numeroase beneficii pentru sanatate!
Ingrediente
- 10 kg de mere
- 1 kg zahar (Variaza in functie de cat de dulci sunt fructele)
Merele trebuie sa fie bine coapte, aceasta este prima regula de
care trebuie sa tii cont. Fructele se spala bine, se curata si se storc
pentru a obtine sucul de mere. Se strecoara sucul printr-un tifon si se
pune intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa la fermentat.
A doua regula este ca vasul de fermentat sa fie prevazut cu un dop
special prin care se introduce un furtun. Celalalt capat al furtunului
se pune intr-un vas cu apa. Se lasa cel putin o luna, dupa care se
scoate cu mare grija si se pune in sticle. E nevoie de o atentie
deosebita pentru a nu tulbura continutul, iar sticlele in care se
depoziteaza la rece trebuie sa se inchida etans.
Aceasta bautura miraculoasa este o varianta mai rapida si mai
simplu de realizat acasa, insa gustul si proprietatile sale te vor face
sa il prepari si la anul!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu