Carnea de curcan si carnea de peste au complexul de viatmine
Carnea este o sursa grozava de proteine, vitamine
si minerale. În plus, acest aliment iti asigura necesarul de vitamine
din complexul B, vitaminele A si D si de minerale, precum fier, potasiu,
zinc si fosfor. Însa, ce tip de carne e mai bine sa consumam?
Carnea de curcan
Pieptul din carne de curcan are cu 50% mai putine calorii decat cel
de pui. Asa ca, acest tip de carne este varianta ideala pentru
persoanele care tin cure de slabire.
Totodata, 150 de grame din acest tip de carne asigura jumatate din
doza zilnica recomandata de acid folic. În plus, carnea de curcan
contine vitamine din complexul B (B1 si B6), potasiu si zinc.
Avantajele consumului ale acestui tip de carne sunt numeroase:
previne formarea a numeroase tipuri de cancer, mentine inima sanatoasa,
ajuta glanda tiroida sa functioneze in parametrii normali, ajuta la
scaderea colesterolui rau din organism si regleaza tensiunea arteriala.
Carnea de peste
Are putine calorii si este bogata in proteine. Se spune ca este mai
buna decat orice alt tip de carne. Are in compozitie numeroase vitamine
(A, B12, D, E) si minerale (fosfor, iod, potasiu).
Totodata, pestele este bogat in acizi grasi esentiali omega 3 si
omega 6. De asemenea, carnea de peste previne bolile cardiovasculare si
anemia, dar si reduce riscul de artrita, boli de rinichi, dementa si
astm. Pe de alta parte, carnea de peste imbunatateste memoria si mentine
sanatatea ochilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu