Carnea de curcan si carnea de peste au complexul de viatmine

Carnea de curcan si carnea de peste au complexul de viatmine

Carnea este o sursa grozava de proteine, vitamine si minerale. În plus, acest aliment iti asigura necesarul de vitamine din complexul B, vitaminele A si D si de minerale, precum fier, potasiu, zinc si fosfor. Însa, ce tip de carne e mai bine sa consumam?

Carnea de curcan

Pieptul din carne de curcan are cu 50% mai putine calorii decat cel de pui. Asa ca, acest tip de carne este varianta ideala pentru persoanele care tin cure de slabire.

Totodata, 150 de grame din acest tip de carne asigura jumatate din doza zilnica recomandata de acid folic. În plus, carnea de curcan contine vitamine din complexul B (B1 si B6), potasiu si zinc.

Avantajele consumului ale acestui tip de carne sunt numeroase: previne formarea a numeroase tipuri de cancer, mentine inima sanatoasa, ajuta glanda tiroida sa functioneze in parametrii normali, ajuta la scaderea colesterolui rau din organism si regleaza tensiunea arteriala.

Carnea de peste 

Are putine calorii si este bogata in proteine. Se spune ca este mai buna decat orice alt tip de carne. Are in compozitie numeroase vitamine (A, B12, D, E) si minerale (fosfor, iod, potasiu).

Totodata, pestele este bogat in acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6. De asemenea, carnea de peste previne bolile cardiovasculare si anemia, dar si reduce riscul de artrita, boli de rinichi, dementa si astm. Pe de alta parte, carnea de peste imbunatateste memoria si mentine sanatatea ochilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu