Ceaiul verde scade nivelul de calciu si fier din organism

Ceaiul verde scade nivelul de calciu si fier din organism

Se stie ca unele ceaiuri sunt mai bune decat altele intr-o anumita problema de sanatate, dar este mai putin cunoscut ca eficienta acestora depinde intr-o mare masura de modul de preparare, dar si de durata utilizarii.

Acelasi tip de ceai nu trebuie folosit pe durate mari, adica mai mult de una-trei luni. Este bine sa facem pauze de 10-21 de zile, perioada in care putem folosi alt tip de planta pentru ceai. Daca se consuma prea mult timp un tip de ceai, exista riscul aparitiei unor efecte secundare.

1. Ceaiul verde: folosit mai multe luni fara pauza poate duce la scaderea nivelului calciului si fierului sangvin.
2. Ceaiul de sunatoare: consumat in exces, poate produce nevralgii.
3. Ceaiul de crusin: poate duce la tulburari grave la nivelul aparatului digestiv.
4. Ceaiul de coada soricelului: in caz de supradozare, poate provoca ameteala, diaree sau eruptii cutanate.
5. Ceaiul de ginseng: nu se recomanda bolnavilor cu hipertensiune, iar daca este consumat prea mult timp, provoaca insomnie, dureri de cap si dezvoltare sexuala prematura, mai ales la fete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu