Ceaiul verde scade nivelul de calciu si fier din organism
Se stie ca unele ceaiuri sunt mai bune decat altele intr-o anumita problema de sanatate, dar este mai putin cunoscut ca eficienta acestora depinde intr-o mare masura de modul de preparare, dar si de durata utilizarii.Acelasi tip de ceai nu trebuie folosit pe durate mari, adica mai mult de una-trei luni. Este bine sa facem pauze de 10-21 de zile, perioada in care putem folosi alt tip de planta pentru ceai. Daca se consuma prea mult timp un tip de ceai, exista riscul aparitiei unor efecte secundare.
1. Ceaiul verde: folosit mai multe luni fara pauza poate duce la scaderea nivelului calciului si fierului sangvin.
2. Ceaiul de sunatoare: consumat in exces, poate produce nevralgii.
3. Ceaiul de crusin: poate duce la tulburari grave la nivelul aparatului digestiv.
4. Ceaiul de coada soricelului: in caz de supradozare, poate provoca ameteala, diaree sau eruptii cutanate.
5. Ceaiul de ginseng: nu se recomanda bolnavilor cu hipertensiune, iar daca este consumat prea mult timp, provoaca insomnie, dureri de cap si dezvoltare sexuala prematura, mai ales la fete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu