Despre semintele de pepene verde, beneficii

Despre semintele de pepene verde, beneficii

Ca si in cazul semintelor de floarea-soarelui ori de dovleac, principalul element component al cojilor semintelor de pepene verde este fibra, iar samanta din interior se evidentiaza prin abundenta de substante nutritive, afirma Cristina Lafuente Gómez, dietetician si nutritionist in cadrul clinicii Alimmenta.

Potrivit acesteia, in cazul semintelor de pepene verde, 'cantitatea de magneziu (515 mg / 100 g) si de oligoelemente precum zincul (10,2 mg / 100 g) si manganul (1,6 mg / 100 g) este deosebit de relevanta'. In plus, este de remarcat aportul de proteine (28,3 g / 100 g) si de grasimi (47,4 g / 100 g), mai ales polinesaturate (28,1 g/100 g).

Consumul de seminte de pepene verde 'este o buna modalitate de a mari cantitatea de proteine vegetale din dieta noastra'. 'Aceasta ajuta la mentinerea masei musculare, pe langa faptul ca aduce grasimi sanatoase care au capacitatea de a regla valorile colesterolului din sange', subliniaza expertul.

Potrivit datelor Departamentului Agriculturii din SUA, semintele de pepene verde constituie o sursa importanta de minerale precum magneziul, dat fiind faptul ca o cana (108 grame) contine 556 miligrame de magneziu. Acesta este foarte bun pentru sportivi, in sprijinul contractiei musculare, iar zincul contribuie la 'buna functionare a sistemului imunitar', explica Cristina Lafuente Gómez.

Specialistul mentioneaza insa si un inconvenient, in sensul ca semintele de pepene verde se digera greu. De aceea, ar trebui sa se consume 'o mana' de seminte pe saptamana. Pentru a se evita tulburarile gastrice, nutritionistul mai recomanda ca semintele de pepene verde sa fie consumate dupa ce sunt uscate in cuptor si maruntite. Daca sunt decojite, se pierde aportul de fibre, pe care Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) le recomanda pentru o functie intestinala corecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu