Beneficiile caiselor pentru sanatatea corpului
Continutul ridicat de beta-caroten si licopen face din caise un important aliment pentru sanatatea inimii.
Ambele componente favorizeaza oxidarea colesterolului LDL, fapt care
ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Totodata, caisele
contin nutrienti precum vitamina A care ajuta la imbunatatirea vederii,
dar impiedica si radicalii liberi sa afecteze celulele si tesuturile.
Beneficiile caiselor pentru sanatate:
1. Sunt bune pentru ochi. Multe studii au aratat
ca, consumul de caise este extrem de benefic pentru sanatatea ta
oftalmica. Consumul de doua sau trei portii de caise intr-o zi sunt
benefice pentru a preveni Degenerarea Maculara boala legata de
imbatranire.Degenerarea Maculara este o tulburare a ochiului si este una
din cauzele majore de pierdere a vederii la persoanele in varsta. De
asemenea, ajuta la intarirea nervilor oculari.
O alta boala majora numita ARMD neovascular te poate afecta mult
mai greu daca consumi in mod constant caise. Carotenoidele si diverse
vitamine prezente in caise sunt ingredientele care reduc riscul de a
dezvolta neovascularul ARMD. Doua sau trei portii ajuta in aceasta
problema.
2. Sursa bogata de antioxidanti. Caisele cand sunt
coapte sunt o sursa bogata de antioxidanti. Antioxidantii sunt necesari
pentru a ajuta la functionarea naturala a organismului. Cu cat este mai
mare cantitatea de antioxidanti din organism, cu atat este mai mare
rata de eliminare a toxinelor din organism. Toxinele sunt substante
nocive care se acumuleaza in intestine si tractul digestiv. Caisele au
capacitatea de a creste productia de antioxidanti. Ele sunt, de
asemenea, bogate in carotenoizi si fitonutrienti si alti antioxidanti
puternici. Caisele sunt bogate in vitamina A datorita prezentei unor
nivele ridicate de beta-caroten.
Vitamina A este, de asemenea, utila ca un antioxidant. Prezenta sa
este utila pentru cresterea celulelor in organism, ajuta la
imbunatatirea functionarii sistemului imunitar, precum si in mentinerea
sanatatii oculare.
Datorita beneficiilor furnizate sistemului imunitar, aceasta
implica faptul ca exista o imbunatatire a starii de sanatate generala a
organismului uman. O persoana care consuma mai multe caise este mai
putin predispusa la o varietate de infectii si tulburari.
3. Continut mai ridicat de fibre. Caisele uscate
sunt unele dintre cele mai bune surse de fibre alimentare. Desi fibrele
sunt in general bune pentru organismul uman, caisele contin un tip
special de fibre, care este chiar mai benefic. Ele contin fibre solubile
bogate, care sunt usor dedizolvat. Se topeste intr-o substanta
asemanatoare gelului si ajuta in descompunerea acizilor grasi. Dupa ce
acizii grasi sunt descompusi, ele ajuta la eliminarea particulelor de
alimente digerate si in miscarea usoara a intestinului.
Cantitatea mare de fibre alimentare, de asemenea, ajuta la
pastrarea sigurantei impotriva tulburarilor gastro-intestinale. Nu numai
ca ajuta la descompunerea particulelor de alimente, dar, de asemenea,
ajuta la absorbirea nutrientilor din produsele alimentare.
4. Ajuta la sanatatea inimii. Cantitatea mare de
fibre solubile, de asemenea, este benefica pentru sanatatea inimii. Cum
se intampla acest lucru? Continutul ridicat de fibre este util in
reducerea LDL sau colesterolului rau din organism, astfel scazand riscul
de aparitie a bolilor cardiovasculare. În acelasi timp, va ajuta sa va
cresteti nivelul de HDL sau colesterol bun. Consumand doar o jumatate de
cana de caise in fiecare zi este util si benefic pentru sanatatea
inimii tale.
5. Potasiu. Fructe, cum ar fi caise si cele
apartinand aceleiasi familii sunt bogate in potasiu. Nivelurile ridicate
de potasiu sunt extrem de benefice pentru corpul tau. Cand potasiu se
combina cu sodiul sau sare, se regleaza nivelul apei in interiorul si
intre celule. O cantitate buna de potasiu este, de asemenea, obligatorie
pentru a pastra nivelul tensiunii arteriale stabile. Deficienta de
potasiu este descurajatoare pentru organism, deoarece creste
posibilitatea de a dezvolta hipertensiune arteriala. Hipertensiunea
arteriala, in formele sale cele mai severe poate duce la posibilitatea
de atacuri de cord. Consumul de o jumatate de cana de caise este
suficient pentru a va oferi un aport enorm de 21% din aportul de potasiu
necesar in fiecare zi.
6. Fier. Desi cele mai multe fructe contin o
cantitate semnificativa de fier, cea mai buna sursa sunt caisele. Toate
aceste fructe care contin fier contin tipul care este numit de fier
non-hem. Cele mai multe dintre fructele uscate contin acest tip de fier.
Beneficiul acestui tip de fier este ca nu este usor de absorbit de
catre organism. Prin urmare, cantitatea de fier ramane pentru o perioada
mai lunga de timp in organism si este mai eficienta atunci cand este
absorbita lent. Pentru o absorbtie mai buna se poate consuma impreuna cu
orice alta sursa de vitamina C.
Continutul de fier din caise este de ajutor in prevenirea
dezvoltarii anemiei. Anemia este o tulburare a sangelui in care aceasta
contine un nivel mai scazut de globule rosii de sange si, prin urmare,
un nivel mai scazut al continutului de hemoglobina in organism. Aceasta
este adesea caracterizata prin ameteli, slabiciune, oboseala, greata si
incapacitatea de a desfasura activitati cotidiene. Conform Organizatiei
Mondiale a Sanatatii, aceasta este unul dintre cele mai severe probleme
de nutritie din intreaga lume. Fetele si femeile tinere, mai ales, sunt
mai predispuse la a dezvolta anemie decat barbatii pentru ca isi pierd
sange in fiecare luna in timpul menstruatiei. Pierzand sange se pierde o
cantitate mare de fier si de alte substante nutritive.
7. Cancer. Bogate in antioxidanti caisele sunt de
ajutor in scaderea riscului de a dezvolta cancer. Cum se intampla acest
lucru? Antioxidantii din organism mentin corpul pazit de radicalii
liberi. Radicalii liberi din organism sunt daunatori organismului. Ei
sunt produsi in organism din cauza poluarii mediului inconjurator,
razelor ultraviolete ale soarelui si fumului. Radicalii liberi
inlocuiesc cursul natural al cresterii celulare. Astfel, antioxidantii
sunt benefici in contributia lor la cresterea procesul de crestere a
celulelor. Astfel, salveaza corpul de la mai multe tipuri de cancer,
inclusiv cancerul de plamani, esofag si laringe.
8. Beneficii pentru piele. Nivelurile ridicate de
antioxidanti, care sunt prezenti in caise sunt benefici nu numai in
evitarea cancerului si sprijinirea procesului de crestere a celulelor,
dar este, de asemenea, extrem de valoros pentru mentinerea sanatatii
pielii. Antioxidantii din caise reduc riscul de imbatranire si ajuta sa
faca pielea sa apara intinsa si stralucitore. Un nivel crescut de
vitamina A fereste pielea de acnee si alte astfel de probleme.
9. Va ajuta sa pierdeti in greutate. Cantitatea
mare de fibre alimentare din compozitia caiselor ajuta persoanele care
sunt la dieta. Continutul ridicat de fibre imbunatateste sistemul
digestiv si excretor in organism si ajuta la imbunatatirea ratei de
metabolizare. Mai mult, caisele au un numar scazut de calorii. Deci, se
poate consuma cu usurinta o cantitate buna de caise, fara teama de a lua
in greutate.
10. Trateaza astmul. Antioxidantii reduc
cantitatea de impuritati pe care organismul le poate lua. Radicalii
liberi sunt suprimati si, prin urmare, orice forma de poluare din mediu
este suprimata de catre consumatorii de caise. Astmul este o boala de
plamani care este caracterizata prin plamani slabi si incapacitatea de a
respira bine. Stai departe de un mediu poluant, consuma caise si te vei
simti mult mai bine daca esti o persoana cu astm!
11. Intareste sistemul osos. Caisele sunt bogate
in calciu. Calciul este necesar de catre organismul in formarea oaselor
si dezvoltarea osoasa. Lipsa de calciu duce la o tulburare a oaselor
numita Osteoporoza. Continutul ridicat de calciu este astfel benefic in
pastrarea sanatatii oaselor si te salveaza de oasele fragile.
12. Continut de electroliti. Buna functionare a
celulelor necesita o intretinere buna a nivelurilor de electroliti din
organism. Electrolitii sunt necesari pentru transportul ionilor de la
fiecare celula in toate celelalte celule din organism. Acesta sustine,
de asemenea, un nivel de lichide stabil, care este necesar pentru
extinderea corespunzatoare si contractia muschilor. Caisele contin un
nivel mare de potasiu si sodiu, care sunt necesare de catre organism si
pentru a ajuta in indeplinirea tuturor functiilor mentionate mai sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu