Beneficiile caiselor pentru sanatatea corpului

Beneficiile caiselor pentru sanatatea corpului

Continutul ridicat de beta-caroten si licopen face din caise un important aliment pentru sanatatea inimii. Ambele componente favorizeaza oxidarea colesterolului LDL, fapt care ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Totodata, caisele contin nutrienti precum vitamina A care ajuta la imbunatatirea vederii, dar impiedica si radicalii liberi sa afecteze celulele si tesuturile. 

Beneficiile caiselor pentru sanatate:

1. Sunt bune pentru ochi. Multe studii au aratat ca, consumul de caise este extrem de benefic pentru sanatatea ta oftalmica. Consumul de doua sau trei portii de caise intr-o zi sunt benefice pentru a preveni Degenerarea Maculara boala legata de imbatranire.Degenerarea Maculara este o tulburare a ochiului si este una din cauzele majore de pierdere a vederii la persoanele in varsta. De asemenea, ajuta la intarirea nervilor oculari.

O alta boala majora numita ARMD neovascular te poate afecta mult mai greu daca consumi in mod constant caise. Carotenoidele si diverse vitamine prezente in caise sunt ingredientele care reduc riscul de a dezvolta neovascularul ARMD. Doua sau trei portii ajuta in aceasta problema.

2. Sursa bogata de antioxidanti. Caisele cand sunt coapte sunt o sursa bogata de antioxidanti. Antioxidantii sunt necesari pentru a ajuta la functionarea naturala a organismului. Cu cat este mai mare cantitatea de antioxidanti din organism, cu atat este mai mare rata de eliminare a toxinelor din organism. Toxinele sunt substante nocive care se acumuleaza in intestine si tractul digestiv. Caisele au capacitatea de a creste productia de antioxidanti. Ele sunt, de asemenea, bogate in carotenoizi si fitonutrienti si alti antioxidanti puternici. Caisele sunt bogate in vitamina A  datorita prezentei unor nivele ridicate de  beta-caroten.

Vitamina A este, de asemenea, utila ca un antioxidant. Prezenta sa este utila pentru cresterea celulelor in organism, ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului imunitar, precum si in mentinerea sanatatii oculare.

Datorita beneficiilor furnizate sistemului imunitar, aceasta implica faptul ca exista o imbunatatire a starii de sanatate generala a organismului uman. O persoana care consuma mai multe caise este mai putin predispusa la o varietate de infectii si tulburari.

3. Continut mai ridicat de fibre. Caisele uscate sunt unele dintre cele mai bune surse de fibre alimentare. Desi fibrele sunt in general bune pentru organismul uman, caisele contin un tip special de fibre, care este chiar mai benefic. Ele contin fibre solubile bogate, care sunt usor dedizolvat. Se topeste intr-o substanta asemanatoare gelului si ajuta in descompunerea acizilor grasi. Dupa ce acizii grasi sunt descompusi, ele ajuta la eliminarea particulelor de alimente digerate si in miscarea usoara a intestinului. 

Cantitatea mare de fibre alimentare, de asemenea, ajuta la pastrarea sigurantei impotriva tulburarilor gastro-intestinale. Nu numai ca ajuta la descompunerea particulelor de alimente, dar, de asemenea, ajuta la absorbirea nutrientilor din produsele alimentare.

4. Ajuta la sanatatea inimii. Cantitatea mare de fibre solubile, de asemenea, este benefica pentru sanatatea inimii. Cum se intampla acest lucru? Continutul ridicat de fibre este util in reducerea LDL sau colesterolului rau din organism, astfel scazand riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare. În acelasi timp, va ajuta sa va cresteti nivelul de HDL sau colesterol bun. Consumand doar o jumatate de cana de caise in fiecare zi este util si benefic pentru sanatatea inimii tale.

5. Potasiu. Fructe, cum ar fi caise si cele apartinand aceleiasi familii sunt bogate in potasiu. Nivelurile ridicate de potasiu sunt extrem de benefice pentru corpul tau. Cand potasiu se combina cu sodiul sau sare, se regleaza nivelul apei in interiorul si intre celule. O cantitate buna de potasiu este, de asemenea, obligatorie pentru a pastra nivelul tensiunii arteriale stabile. Deficienta de potasiu este descurajatoare pentru organism, deoarece creste posibilitatea de a dezvolta hipertensiune arteriala. Hipertensiunea arteriala, in formele sale cele mai severe poate duce la posibilitatea de atacuri de cord. Consumul de o jumatate de cana de caise este suficient pentru a va oferi un aport enorm de 21% din aportul de potasiu necesar in fiecare zi.

6. Fier. Desi cele mai multe fructe contin o cantitate semnificativa de fier, cea mai buna sursa sunt caisele. Toate aceste fructe care contin fier contin tipul care este numit de fier non-hem. Cele mai multe dintre fructele uscate contin acest tip de fier. Beneficiul acestui tip de fier este ca nu este usor de absorbit de catre organism. Prin urmare, cantitatea de fier ramane pentru o perioada mai lunga de timp in organism si este mai eficienta atunci cand este absorbita lent. Pentru o absorbtie mai buna se poate consuma impreuna cu orice alta sursa de vitamina C. 

Continutul de fier din caise este de ajutor in prevenirea dezvoltarii anemiei. Anemia este o tulburare a sangelui in care aceasta contine un nivel mai scazut de globule rosii de sange si, prin urmare, un nivel mai scazut al continutului de hemoglobina in organism. Aceasta este adesea caracterizata prin ameteli, slabiciune, oboseala, greata si incapacitatea de a desfasura activitati cotidiene. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aceasta este unul dintre cele mai severe probleme de nutritie din intreaga lume. Fetele si femeile tinere, mai ales, sunt mai predispuse la a dezvolta anemie decat barbatii pentru ca isi pierd sange in fiecare luna in timpul menstruatiei. Pierzand sange se pierde o cantitate mare de fier si de alte substante nutritive.

7. Cancer. Bogate in antioxidanti caisele sunt de ajutor in scaderea riscului de a dezvolta cancer. Cum se intampla acest lucru? Antioxidantii din organism mentin corpul pazit de radicalii liberi. Radicalii liberi din organism sunt daunatori organismului. Ei sunt produsi in organism din cauza poluarii mediului inconjurator, razelor ultraviolete ale soarelui si fumului. Radicalii liberi inlocuiesc cursul natural al cresterii celulare. Astfel, antioxidantii sunt benefici in contributia lor  la cresterea procesul de crestere a celulelor. Astfel, salveaza corpul de la mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de plamani, esofag si laringe.

8. Beneficii pentru piele. Nivelurile ridicate de antioxidanti, care sunt prezenti in caise sunt benefici nu numai in evitarea cancerului si sprijinirea procesului de crestere a celulelor, dar este, de asemenea, extrem de valoros pentru mentinerea sanatatii pielii. Antioxidantii din caise reduc riscul de imbatranire si ajuta sa faca pielea sa apara intinsa si stralucitore. Un nivel crescut de vitamina A fereste pielea de acnee si alte astfel de probleme.

9. Va ajuta sa pierdeti in greutate. Cantitatea mare de fibre alimentare din compozitia caiselor ajuta persoanele care sunt la dieta. Continutul ridicat de fibre imbunatateste sistemul digestiv si excretor in organism si ajuta la imbunatatirea ratei de metabolizare. Mai mult, caisele au un numar scazut de calorii. Deci, se poate consuma cu usurinta o cantitate buna de caise, fara teama de a lua in greutate.

10. Trateaza astmul. Antioxidantii reduc cantitatea de impuritati pe care organismul le poate lua. Radicalii liberi sunt suprimati si, prin urmare, orice forma de poluare din mediu este suprimata de catre consumatorii de caise. Astmul este o boala de plamani care este caracterizata prin plamani slabi si incapacitatea de a respira bine. Stai departe de un mediu poluant, consuma caise si te vei simti mult mai bine daca esti o persoana cu astm!

11. Intareste sistemul osos. Caisele sunt bogate in calciu. Calciul este necesar de catre organismul in formarea oaselor si dezvoltarea osoasa. Lipsa de calciu duce la o tulburare a oaselor numita Osteoporoza. Continutul ridicat de calciu este astfel benefic in pastrarea sanatatii oaselor si te salveaza de oasele fragile. 

12. Continut de electroliti. Buna functionare a celulelor necesita o intretinere buna a nivelurilor de electroliti din organism. Electrolitii sunt necesari pentru transportul ionilor de la fiecare celula in toate celelalte celule din organism. Acesta sustine, de asemenea, un nivel de lichide stabil, care este necesar pentru extinderea corespunzatoare si contractia muschilor. Caisele contin un nivel mare de potasiu si sodiu, care sunt necesare de catre organism si pentru a ajuta in indeplinirea tuturor functiilor mentionate mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu