Alimente care contin antioxidanti puternici
Fructele, legumele si plantele intens colorate contin
un numar mare de antioxidanti, iar prin consumul lor iti pot creste
imunitatea organismului si pot inceti procesul de imbatranire. Iata
cinci din cele mai bogate alimente in antioxidanti:
Cuisoarele
Numeroase studii au indicat rolul important pe care il are consumul
de cuisoare pentru intregul organism. Cuisoarele sunt o sursa excelenta
de antioxidanti, mangan, acizi grasi omega-3, vitamina K, vitamina C,
calciu, magneziu si fibre.
in medicina traditionala chineza, cuisoarele sunt folosite ca produs antibacterian, antiseptic, antifungic.
Sofranul de India
Proprietatile sofranului de India sunt recunoscute in toata lumea, acesta fiind un condiment des intrebuintat de cunoscatori.
Acest aliment actioneaza la nivelul intregului organism, fiind un bun antioxidant, antitumoral si detoxifiant.
Se intrebuinteaza sub forma de pudra si se poate administra o
jumatate de lingurita, de trei ori pe zi, intr-un amestec de fructe si
legume: mar, portocala, morcov, sfecla.
Ciocolata neagra
Delicioasa si sanatoasa, ciocolata neagra este un alt aliment care
aduce multe beneficii organismului. Consumul de ciocolata neagra este
recomandat de cateva ori pe saptamana, in doze mici.
Datorita numarului crescut de antioxidanti, ciocolata neagra are
puterea sa lupte contra radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt
implicati in procesul de imbatranire si pot fi o cauza a cancerului.
Morcovul
Acest aliment nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica deoarece aduce un aport mare de antioxidanti, vitamine si nutrienti.
Beta-carotenul din morcovi este un antioxidant care previne
distrugerea celulelor, iar vitamina A ofera pielii mai multa
elasticitate si frumusete. Un consum regulat de carotenoide reduce
riscul formarii bolilor de inima si protejeaza impotriva accidentelor
vasculare.
Catina
Un alt antioxidant natural foarte puternic, pe care il gasim cu
generozitate in tara noastra, este catina. Acest aliment are de zece ori
mai multa vitamina C decat citricele si este o resursa de vitamine din
complexul B, dar si minerale precum magneziu, fosfor, fier, sodiu.
Datorita compozitiei sale bogate de antioxidanti, consumul de
catina ajuta la regenerarea tesuturilor si previne imbatranirea precoce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu