Varza kale - Proprietati nebanuite


Varza kale - Proprietati nebanuite

Kale (brassica oleracea) - este o specie de varză foarte apeciată pentru beneficiile sale asupra sănătăţii. Nu este o legumă foarte populară, în ciuda faptului că are un gust bun, dar a început să câştige din ce în ce mai mulţi adepţi în rândul vegetarienilor şi al persoanelor care vor să mănânce cât mai sănătos.
Varza kale conţine potasiu, fosfor, zinc, fier, calciu, vitamina K, vitamina B12 şi vitamina A, iar datorită conţinutului scăzut de calorii este indicată în curele de slăbire.
Varza kale se înrudeşte cu alte legume, cum ar fi varza obişnuită, broccoli şi conopida. Este disponibilă în două culori: verde prăfuit, respectiv mov. Ambele soiuri de varză kale sunt comestibile, însă cea mov este utilizată şi în scop ornamental, datorită coloritului deosebit.
Plantele cu frunze verzi sunt extrem de bogate în vitamine şi minerale şi au un rol fundamental în prevenirea dezvoltării şi înmulţirii celulelor canceroase. Alături de spanac, pătrunjel, varză şi brânză, planta kale conţine o cantitate extrem de mare de vitamina K. De aceea ea nu trebuie să lipsească din dieta zilnică, mai ales pentru că are un gust delicios.
Proprietăţi kale
Despre kale se spune că este un adevărat izvor de sănătate. Beneficiile acestei plante sunt legate de concentraţia mărită de antioxidanţi şi vitaminele A, C şi K. Este o sursă neaşteptată de proteine, flavonoide şi fibre. Pentru o plantă, această compoziţie este una extrem de stranie, sau unică. Kale conţine necesarul de fibre care nu se poate găsi în carne.
Kale este una din plantele cele mai bogate în fier. Conţine mult mai mult fier decât carnea de vită. Acest tip de varză conţine mai mult calciu chiar şi decât produsele lactate. Calciul din kale este mult mai uşor absorbit de organismul nostru. Are în compoziţia sa betacaroten, unul din antioxidanţii esenţiali în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.
O cupă de kale conţine 1,020% vitamina K, 200% vitamina C, 180% vitamina A, 15% din necesarul zilnic de calciu şi vitamina B6, 190% din necesarul zilnic de vitamina A, 40% magneziu, 5 g de fibre şi 36 de calorii. Conţine şi luteină, potasiu, fosfor, mangan şi cupru.
Efecte terapeutice kale
Kale este un aliat de excepţie împotriva celor mai frecvente afecţiuni şi boli grave. Să vedem ce putem trata cu ajutorul acestei legume verzi:
• Anemiile feriprive
• Astenia de primăvară
• Imunitate scăzută
• Bacterii, microbi şi infecţii
• Osteoporoza şi alte boli de oase
• Cataracta şi alte afecţiuni oculare
• Îmbătrânirea precoce
• Colesterolul mare
• Boli de inimă
• Diferite tipuri de cancer
• Circulaţia sangvină dereglată
• Tumori şi scleroză
Contraindicaţii
Varza Kale trebuie consumată cu moderaţie şi prudenţă. Vitamina K din kale poate crea probleme celor care urmează un tratament pe bază de autocoagulante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu