Coditele de capsuni previn cancerul

Coditele de capsuni previn cancerul

Ştiai că nu numai căpşunile sunt ideale pentru menţinerea sănătăţii, ci şi codiţele şi frunzele? Este concluzia la care au ajuns cercetătorii iralieni, recent.

Codițele ar putea calma durerile articulare și inconfortul gastro-intestinal.
Infuzie

Cum este la modă aromatizarea apei cu diferite fructe, același lucru s-ar putea face cu codițele de la căpșuni. Ele se infuzează în apă caldă, se filtrează lichidul, se lasă la răcit și se consumă.

Pentru salatele de vară se poate pregăti un oțet de căpșuni foarte bun pentru sănătate. Este suficient să se preseze câteva căpșuni cu codițe într-un bol, să se adauge oțet de vin alb, să se pună amestecul la foc un minut, rezultând astfel un delicios oțet pregătit în casă.

Nu trebuie uitat un smoothie, care este soluția ideală pentru consumul codițelor.

Previne cancerul

În ceea ce prveşte beneficiile pe care căpşunile le aduc sănătăţii, acestea sunt ideale deoarece sunt bogate în antioxidanţi, în vitamina C, dar şi în alte minerale. Acestea oferă protecţie imunităţii şi ajută şi la prevenirea a numeroase tipuri de cancer

Căpşunile pot fi consumare proaspete, dar şi sub formă de suc sau de smoothie. Dacă vrei să le păstrezi pentru mai mult timp, le poţi ţine la congelator.

Cum se face sucul de căpșuni

Sucul de căpşuni este răcoritor, fiind ideal pentru a-ţi reîncărca bateriile, pentru întreaga familie, dar te și menține sănătos.

Iată cum se prepară: Îl obţii dintr-o jumătate de banană, două linguri de miere şi câteva sute de grame de căpşuni. Amesteci fructele într-un blender, după care pui în pahare, cu două-trei cuburi de gheaţă şi miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu