Cine nu se poate sbține de la ouă, drob, pască, vin, friptură de miel,
cozonac și o să ajungă să mănânce mai mult decât și-a propus, probabil
că după Paște se va simți obosit, lipsit de energie, apatic și cu un
nivel scăzut de concentrare.
Totodată, consumul excesiv de pască, prăjituri ori prea mulți iepurași
de ciocolată crește nivelul de zahăr din sânge, iar toxinele rezultate
în urma consumului mare de zahăr se îndreaptă către piele și pot duce la
apariția acneei și a tenului tern.
De aceea, organismul are nevoie de cel puțin o cură de detoxifiere pe
an, care să stimuleze funcția ficatului, splinei și bilei, oferind un
timp de răgaz sistemului digestiv. Astfel, imediat după Paște e un
moment bun să profitați de această perioadă pentru a vă îmbunătății
starea generală de sănătate și a scăpa de toxinele acumulate în ultima
perioadă.
Poate nu știați, dar ficatul este principalul organ care se ocupă de
reglarea grăsimilor și filtrarea substanțelor nutritive din alimente,
motiv pentru care funcționarea acestuia la parametri normali ajută la
recuperarea energiei vitale și la arderea grăsimilor.
Ce mâncați pentru a vă reveni în formă
Pentru a vă ajuta organismul să se recupereze după festinul de Paști,
dar și pentru întreținerea siluetei în prag de sezon estival, vă puteți
începe ziua cu un pahar de apă în care ați stors puțină zeama de lămâie.
Veți resimți imediat efectul său tonic, de energizare, dar și de
stimulare a sistemului digestiv. Apoi luați un mic dejun slab în
calorii, care să conțină iaurt cu cereale integrale, ori o salată de
legume și un ou fiert.
Nu e obligatoriu să deveniți vegetarian o perioadă ca să urmați o cură
de detoxifiere, dar e indicat să includeți la mesele de peste zi cât mai
multe fructe și legume colorate, bogate în fibre și antioxidanți precum
ceapa, morcovi, ridichi, castraveți, astfel încât să înlocuiți
alimentele care „stresează” ficatul, ca de exemplu carnea roșie sau
pastele făinoase și să vă păstrați totuși energia.
Renunțați la cafea, alcool și ceai negru
De asemenea, pentru stimularea metabolismului, n-ar strica să renunțați
la cafea, alcool și ceai negru în favoarea a 2 litri de apă pe zi ori a
câtorva căni de ceai verde, alb sau alt sortiment care vă place:
rooibos, mentă, salvie, tei, echinacea, urzică, trifoi roșu, urzică.
Puteți opta în egală măsură și pentru sucurile proaspete de sfeclă,
morcovi și mere.
În plus, unele persoane preferă să apeleze la un medic nutriționist
pentru o dietă personalizată ce poate cuprinde chiar și suplimente
alimentare necesare completării lipsurilor din alimentație sau scăderii
apetitului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu