Bea zilnic un pahar de suc de sfecla rosie
O cana de suc de sfecla pe zi este suficienta pentru a reduce riscul de complicatii la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Consumul zilnic al unei cani de suc de sfecla, va poate asigura o sanatate de fier. Baut regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arteriala.
Sucul de sfecla a fost testat de medici de la Universitatea Queen
Mary din Londra, pe un grup de 64 de pacienti cu varste cuprinse intre
18 si 85 de ani, timp de 4 saptamani. Participantii au fost impartiti in
doua grupuri, primul a baut 250 ml de suc de sfecla zilnic, iar al
doilea grup au luat medicamente.
Acest experiment a aratat beneficiile consumului de suc de sfecla
deoarece inca din a doua saptamina a fost inregistrata o scadere a
tensiunii arteriale pana aproape de valorile normale. Astfel cei care au
baut suc de sfecla au observat o imbunatatire cu 20% a vasodilatatiei
si reducerea hipertensiunii cu aproximativ 10%, ceea ce reduce riscul de
boli de inima.
În tot acest timp grupul care au luat medicamente, nu a
inregistrat nici o imbunatatire semnificativa. Efectul a disparut insa
la doua saptamani dupa experiment timp in care a fost suspendata si
utilizarea sucului de sfecla. Sucul de sfecla contine pe langa vitamine
si nitrati anorganici, compusi ce mai pot fi gasiti si in salata verde
si varza. Odata ajunsi in organism acestia se trensforma in oxid nitric
care relaxeaza si dilata vasele de sange, ceea ce duce la o reducere a
presiunii arteriale. Consumul de sfecla rosie este recomandat femeilor
atunci cand sunt in menopauza, deoarece este o bogata sursa de magneziu,
clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu