Bea zilnic un pahar de suc de sfecla rosie

Bea zilnic un pahar de suc de sfecla rosie

O cana de suc de sfecla pe zi este suficienta pentru a reduce riscul de complicatii la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Consumul zilnic al unei cani de suc de sfecla, va poate asigura o sanatate de fier. Baut regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arteriala.

Sucul de sfecla a fost testat  de medici de la Universitatea Queen Mary din Londra, pe un grup de 64 de pacienti cu varste cuprinse intre 18 si 85 de ani, timp de 4 saptamani. Participantii au fost impartiti in doua grupuri, primul a baut 250 ml de suc de sfecla zilnic, iar al doilea grup au luat medicamente.

Acest experiment a aratat beneficiile consumului de suc de sfecla deoarece inca din a doua saptamina a fost inregistrata o scadere a tensiunii arteriale pana aproape de valorile normale. Astfel cei care au baut suc de sfecla au observat o imbunatatire cu 20% a  vasodilatatiei si reducerea hipertensiunii cu aproximativ 10%, ceea ce reduce riscul de boli de inima.

În tot acest timp  grupul care au luat medicamente, nu a inregistrat nici o imbunatatire semnificativa. Efectul a disparut insa la doua saptamani dupa experiment timp in care a fost suspendata si utilizarea sucului de sfecla. Sucul de sfecla contine pe langa vitamine si nitrati anorganici, compusi ce mai pot fi gasiti si in salata verde si varza. Odata ajunsi in organism acestia se trensforma in oxid nitric care relaxeaza si dilata vasele de sange, ceea ce duce la o reducere a presiunii arteriale. Consumul de sfecla rosie este recomandat femeilor atunci cand sunt in menopauza, deoarece este o bogata sursa de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu