Vopsirea oualor in mod natural cu sfecla rosie
Daca esti adepta unui stil de viata cat mai natural, probabil ca stii deja ca vopseaua de oua poate sa patrunda prin coaja acestora si prin urmare, sa fie ingerata de oameni. Desi pe termen scurt nu are niciun efect vizibil, colorantul alimentar poate fi cancerigen, asa ca ar fi indicat sa il eviti pe cat posibil.
Acestea fiind spuse, ajungem la intrebarea principala: cum vopsim ouale in mod natural? Sfecla rosie
este raspunsul, acesta fiind un colorant natural folosit chiar si de
catre cofetarii care nu vor sa utilizeze ingrediente artificiale in
deserturile lor. Intr-adevar, rosul obtinut nu va fi niciodata la fel de
intens precum cel obtinut din vopselurile din comert, dar pana la urma
nici un aspect natural nu este de lepadat, dimpotriva.
Ca sa obtii totusi o culoare cat mai tare, foloseste o cantitate
mare de sfecla rosie, taiata cubulete. Pune bucatelele de sfecla intr-o
cratita de dimensiuni mici sau medii, adauga ouale, apoi mai adauga un
strat de sfecla si peste ele. Toarna apa astfel incat ouale sa fie
complet in lichid si adauga si doua linguri cu otet alb, care ajuta la
fixarea culorii pe suprafata acestora. Optional, inainte de a pune ouale
la colorat, poti sa le speli cu mare grija cu putin detergent, pentru
ca vopseaua naturala sa se prinda mai bine de coaja.
Dupa ce ai aranjat ouale, sfecla rosie si otetul, da drumul la foc
si cand apa da in clocot, micsoreaza flacara si lasa ouale la facut
intre 15 minute si o ora, in functie de nuante pe care vrei sa o obtii.
De asemenea, pentru un rosu mai intens, poti sa lasi ouale in zeama de
sfecla rosie peste noapte, la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu