Vodka, cateva utilizari neasteptate

Vodka, cateva utilizari neasteptate


Vodka se bea rar si cu masura, dar daca ai prin casa ratacita vreo sticla pe care nu vrei sa o mai consumi, afla ca o poti folosi in foarte multe feluri. Iata cateva utilizari neasteptate ale acestei bauturi spirtoase:

1. Te scapa de mucegaiAmesteca intr-un pulverizator o parte vodca si o parte apa si pulverizeaza pe locurile mucegaite. Functioneaza perfect si in zonele cu mucegai din baie, dar este imbatabil si pe lemnul care a fost atacat de mucegai. in cazul lemnului lasa solutia sa actioneze cateva minute si apoi sterge locul cu o carpa moala.

2. Scoate mirosurile urate din haine si pantofi
Ca sa scapi de mirosul de vechi pe care il prind hainele care au stat in saci de plastic sau cele care nu au fost folosite multa vreme, amesteca intr-o sticla cu pulverizator, doua parti vodca si o parte apa distilata. Pulverizeaza pe hainele care miros a vechi si a statut. Lasa haina la aer pentru o ora, iar mirosul dispare . Pulverizeaza si in pantofii care miros urat. Efectul este spectaculos.

3. Pastreaza florile taiate mai multa vreme
Amesteca o lingurita sau doua de vodca si o lingura de zahar cu apa din vaza, iar florile se vor pastra proaspete pentru mult timp.

4. Curata ochelarii
Mai ales ochelarii de soare capata o sclipire cu totul speciala, de nou, daca sunt frecati cu o carpa moale din bumbac pe care ai pus o lingurita de bautura.

5. Curata pietrele semipretioase
Margelele de sticla sau pietrele semipretioase se curata si capata o stralucire speciala cu vodca. Pune vodca intr-un pahar si lasa margele sa stea ora. Clateste-le apoi cu apa si sterge-le.

De asemenea, curata cu o carpa inmuiata in votca portelanurile fine, dupa ce au fost spalate si sterse. Vor reveni la viata!

6. Scoate etichetele de pe sticle sau borcane
Daca vrei sa scoti etichetele lipite cu solutii foarte aderente de pe sticle sau borcane, de cel mai mare ajutor poate fi vodca. Pune intr-o farfurie vodca si ruleaza borcanul cu eticheta. Aceasta se va desprinde perfect, repede si usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu