Verdeturile ne mentin tineretea
Spanacul, ceapa verde, usturoiul, patrunjelul, salata si, in general, tot ce este de culoare verde nu doar ca este bogat in fier, dar, totodata, contine si antioxidanti care ajuta la dilatarea vaselor de sange si la prevenirea cancerului.
in plus, aceste verdeturi contin si calciu, magneziu si potasiu,
luteina si quercitina, aceste din urma substante fiind, la randul lor,
antioxidanti puternici.
Vitaminele A si C. in primul rand. Prima se gaseste si in morcovi,
dovlecei, broccoli, rosii, varza, pepene galbe, caise, mere, pe langa
verdeturi, in timp ce a doua, in portocale si lamai, mai ales. Vitamina E
este un antioxidant care se gaseste din plin in legumele cu frunze
verzi, precum si in ulei, nuci si seminte. Seleniul este prezent mai
ales in usturoi, dar si in pesti si crustacee, cereale, oua sau carne,
noteaza adevarul.ro.
Banalul patrunjel este considerat cel mai bogat in antioxidanti,
dar si o sursa buna de minerale precum potasiu, calciu, fier si
magneziu. Planta este o sursa bogata de vitamine antioxidante, inclusiv
vitamina A , beta-caroten, vitamina C , vitamina E, zeaxantina, luteina,
la care se adauga vitamina K si acid folic. Poate fi consumat in salate
sau poate fi el insuti o salata la care putem adauga usturoi, ulei de
masline si seminte de susan.
Consumat in stare proaspata sub forma de salata sau sotat, in
senvisuri sau sucuri, spanacul isi pastreaza mare parte din nutrienti si
antioxidanti. Luteina si zeaxantina impiedica degenerarea maculara
Americanca Jill Fullerton-Smith, autoarea cartii „Adevarul despre
mancare“, (Bloomsbury, 2007) sustine ca anumite studii au mentionat
faptul ca si in cazul in care aceasta degenerare maculara a ochilor a
intervenit, consumul de spanac a dus la reducerea simptomelor de boala.
Dieta cu spanac trebuie urmata timp de cateva luni.
Usturoiul si ceapa verde. Adauga savoare mancarurilor, dar aduc si
reale beneficii sanatatii. Usturoiul este cunoscut pentru faptul ca este
un antibiotic natural care distruge bacteriile, reduce si tensiunea
arteriala si colesterolul rau, indeparteaza metalele grele din organism
si previne cancerul. Un catel de usturoi contine vitaminele A, B si C,
seleniu, iod, potasiu, fier, calciu, zinc si magneziu. Ceapa verde
creste imunitatea, iar clorofila pe care o contine ajuta la eliminarea
metalelor grele acumulate in organism.
Salata verde este o excelenta sursa de vitamine si minerale printre
care vitaminele A, C, B, potasiu, fier si fosfor. Salata verde
stimuleaza diureza si ajuta la curatarea colonului. Vitamina K
consolideaza tesutul osos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu