Usturoiul este indicat in prevenirea si tratarea cancerului
Studiile au confirmat ca alicina (substanta responsabila pentru mirosul tipic care reprezinta si mecanismul de aparare al usturoiului impotriva atacului daunatorilor) are un efect inhibitor asupra Helicobacter pylori, o bacterie responsabila cu dezvoltarea ulcerului gastric. Aceasta substanta se activeaza atunci cand usturioul este taiat sau mestecat si protejeaza corpul de infectii bacteriene si scade nivelul colesterolului din sange.Recent s-a descoperit faptul ca alicina din usturoi este eficienta in lupa impotriva a doua tulpini bacteriologice: Enterococi si Staphilococi. Se poate folosi cu success in infectii de natura bacteriana sau fungica.
Studiile au aratat ca usturoiul este indicat atat in prevenirea cat si in tratarea cancerului.
Intr-un studiu efectuat pe un numar de femei din Iowa, SUA, cele ce introdusesera usturoiul in dieta lor ca si aliment uzual, au prezentat cu circa 32 % mai putine sanse de a dezvolta cancer de colon. Un alt studiu al Institutului National de Cancer din SUA afirma ca usturoiul poate incetini dezvoltarea celulelor maligne cat si auto-distrugerea celulelor canceroase.
Pentru ca actioneaza ca o bariera ce creste nivelul colesterolului bun ( LDL- colesterol de densitate mica) si reduce vascozitatea sangelui, usturoiul este un remediu pentru bolile cardiovasculare.
Conform institutului National pentru sanatate din SUA, dozele recomandate sunt:
1. Administrare orala
Pentru hipertensiune
• Usturoiul extract 600-1200 mg- doza trebuie divizata si administrata de trei ori pe zi.
• usturoi proaspat 4 grame (aproximativ un catel) o data pe zi.
Pentru prevenirea cancerului de colon, rect, cancerul de stomac se administreaza usturoi proaspat sau fiert intre 3.5-29 grame pe saptamana.
2. Aplicatii pe piele
• Pentru infectii ale pielii cu ciuperci se recomanda creme cu 0,4%, 0,6% extract de usturoi sau gel 1%, aplicat de doua ori pe zi, timp de o saptamana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu