Sucul de ghimbir un excelent stimulent digestiv
Radacina de ghimbir se gaseşte in comert de ceva vreme, iar in medicina naturista tratamentele pe baza de ghimbir sunt binecunoscute deja. Ghimbirul este un excelent stimulent digestiv: el favorizeaza aparitia enzimelor cu rol in absorbtia eficienta a nutrientilor si combate disconfortul digestiv
dupa o masa imbelsugata. In plus, ghimbirul ajuta si la prevenirea
balonarii si a indigestiei, datorita unor substante chimice care
tonifiaza musculatura tractului digestiv si care scad nivelul acidului
gastric.
Sucul de ghimbir este una dintre multiplele variante in care poate fi consumat acest condiment.
Ingrediente:
- 1 litru de apa,
- o lingura de ghimbir maruntit,
- 3 linguri miere,
- 1/2 lamaie,
- 2 mere.
Ingredientele de mai sus se vor pune intr-un blender. Gimbirul se curata de coaja si se marunteste.
Marul de taie in bucatele, il lasam cu coaja, eliminam cotorul.
Lamaia se taie in bucatele mici cu tot cu coaja. Se mixeaza bine, apoi
se filtreaza. Se pastreaza la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu