Sfaturi pentru stapanirea de sine

Sfaturi pentru stapanirea de sine


Putini oameni pe lumea asta sunt cu adevarat stapani pe ei insisi. Pasiunea Ce anume te motiveaza? Ce doresti de la viata? Ce te simti dator sa faci pentru altii in aceasta viata? Indivizii care se simt obsedati de dorinta de a fruniza valori pentru altii si pentru ei insisi au o motivatie puternica. Dorinta obsesiva de a obtine cat mai mult de la viata iti va permite sa ajungi la stari de spirit pe care nu le-ai mai atins niciodata. 

Oamenii pasionati sunt, fara indoiala, cei mai eficienti convingatori de pe Pamant. Cand iubesti atat de fierbinte si crezi atat de intent in valorile de care esti convins, dinamica ta mintala complete functioneaza cu suprasarcina de putere. Cand alti oameni se afla in apropierea unei persoane passionate, simt ca acea persoana are ceva deosebit si reactioneaza in moduri stimulative. Cat de tacuti sunt oamenii pasionati? Pasiunea este stare si are multe manifestari in comportamentul uman. O persoana pasionata nu este intotdeauna guraliva. Despre oamenii pasionati se spune uneori ca au “charisma”. Charisma este magnetismul personal supraincarcat care atrage devotamentul multimilor.

Charisma a parut dintotdeauna o calitate intangibila, pe care unii oameni o au, iar altii nu. Acest lucru este pur si simplu fals. Oameni ca Elvis Presely, Michael Jackson sau Martin Luther King au avut (sau nu) cu totii aceasta charisma puternica. Toti au avut capacitatea de aintra intr-o stare pasionata oricand vroiau. Daca vrei sa ii convingi pe ceilalti, trebuie sa devii pasionat. Devii pasionat iubind viata sip e cei din jur. Bucura-te ca traiesti, cand altii, care ar fi meritat mai mult, nu mai traiesc. Concetreaza-te asupra acelor lucruri care te imping spre a-ti implini visele. Priveste inainte, constient ca ziua de ieri nu e cea de maine. A trecut si nu ne mai foloseste decat pentru a invata. Cand te concentrezi asupra viselor tale si a ceea ce faci zilnic pentru a ti le realiza, vei incepe sa arzi pe dinauntru cu o noua dorinta de viata. Oamenii vor dori sa iti fie aproape, pe masura ce devii atragator ca un magne personal. Ca persoana cu pasiune, vei atrage in viata ta oameni de calitate si lucruri bune. Acesta este primul ingredient al stapanirii de sine. Daca pasiunea este flacara, credinta este scanteia. Credinta Pe masura ce inaintezi inspre visele tale, ele devin ca un rasarit de soare. Cand stii ca poti realiza ceva, esti dispus sa pornesti inainte sis a o faci. Cand stii ca ai o credinta puternica , ai mai dobandit inca un ingredient al stapanirii de sine. Oamenii foarte credinciosi sunt convingatori puternici .


 Raportul Raportul este o asociere non-verbala intre doi sau mai multi oamnei. Odata ce poti realiza acest lucru, vei avea dovada adevaratei stapaniri de sine. Numai dupa ce ajungem stapani pe noi insine putem deveni cu adevarat imbatabili in procesul de persuasiune. Exista mai multe aspecte ale comunicarii non-verbale in relatie cu stapanirea de sine, in parportul si procesul de persuasiune: Aspectul fizic– Imbracamintea si tinuta unui individ vor afecta enorm felul in care il percep ceilalti (agreabil sau dezagreabil). Semnele vocale– Raportul cu ceilalti se realizeaza cel mai bine vorbind in acelasi ritm cu ei si folosind acelasi vocabular specializat.

 Postura– Cel mai rapid mod de a castiga raportul este prin folosirea fiziologiei in acelsi fel in care o face interlocutorul. Acest lucru se numeste corelare. Respiratia– Respiratia este foarte importanta in constituirea raportului. Cel care este un maestru al convingerii va folosi intotdeauna ca model respiratia ascultatorului. Scopul raportului este acela de a-i lansa interlocutorului mesajul subconstient ca esti la fel ca el. Gandirea bazata pe rezultat Gandirea bazata pe rezultat nu este o tehnica, ci un mod de viata si poate fi folosita in toate spectele vietii tale. O aptitudine critica a Gandirii Bazate pe Rezultat este capacitatea de a reformula orice situatie se iveste, in propriul beneficiu. Individul charismatic este pregatit intotdeauna pentru o situatie care o ia razna, caci charismaticii au intotdeauna planuri de contingenta, de aceea stiu ce vor , de ce si cum sa revina pe drumul cel drept. Puterea personala Puterea personala se afla in proportie de suta la suta sub controlul nostru. Dorim cu adevarat sa intram in relatie de DUBLA VICTORIE sau vom continua sa intram in relatii de INFRANGERE/VICTORIE sau DUBLA INFRANGERE? Daca nu iti folosesti puterea personala este ca si cu te-ai pregati sa pleci in vacanta, dar ai ramane acasa. Puterea fata de altii Poti avea putere asupra oamenilor daca urmaresti intotdeauna o situatie de DUBLA VICTORIE in procesul de persuasiune si daca te vei concentra in totalitate asupra ajutarii lor spre a-si implini scopurile si a-si atinge cele mai inalte valori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu