Remedii naturiste care calmeaza durerea de dinti

Remedii naturiste care calmeaza durerea de dinti


DUREREA DE DINȚI este provocată de carii. Acizii produși de bacteriile prezente în gură erodează smalțul dinților. Aceste bacterii se hrănesc cu zahărul și cu amidonul ingerat.

AICI MAI JOS, VĂ OFERIM MAI MULTE MODALITĂȚI DE A SCĂPA DE DUREREA DE DINȚI SAU DE A O CALMA.

CLĂTIREA GURII CU ULEI

Avantajul principal al clătirii gurii cu ulei este acela că reduce cantitatea de bacterii dăunătoare din gură, reducând astfel riscul de infecție dentară. Luați în gură 2 linguri de ulei și mestecați-l timp de 15-20 de minute. Dacă faceți această procedură câteva zile la rând, puteți scăpa, de asemenea, de respirație urât mirositoare și de petele galbene de pe dinți.

GHIMBIR

Înmuiați o bucată de rădăcină proaspătă de ghimbir în apă pentru câteva minute și apoi faceți gargară cu ea.

PLICULEȚE DE CEAI

Ceaiul negru poate reduce inflamarea și calmează temporar durerea datorită prezenței taninului.

USTUROI

Un alt remediu eficient pentru durerea de dinți este usturoiul. Pentru rezultate optime, trebuie să mestecați unul sau doi căței de usturoi. O altă alternativă este să zdrobiți un cățel de usturoi sau să luați pudră de usturoi și să amestecați cu puțină sare de masă. Aplicați acest amestec direct pe dintele infectat. Acest tratament trebuie făcut câteva zile la rând.

FRUNZE DE GUAVA

Un alt remediu fantastic pentru durerile de dinți este guava. Pur și simplu mestecați 2 sau 3 frunze de guava. Puteți pune, de asemenea, câteva frunze de guava în apă clocotită adăugând sare în ea. După ce se răcește clătiți gura cu ea.

FRUNZE DE MENTA

Mestecând câteva frunze proaspete de mentă veți calma în mod eficient durerea. Puteți folosi de asemenea frunze uscate în caz că nu aveți proaspete.

SARE ȘI PIPER

Sarea și piperul pot calma în mod eficient durerea de dinți datorită proprietăților lor puternice antibacteriene. Faceți o pastă prin amestecarea unor porțiuni egale de sare de masă obișnuită și piper cu puțină apă. Aplicați acest remediu pe dintele infectat și lăsați să acționeze câteva minute.

SĂCULEȚ CU CUBURI DE GHEAȚĂ

Calmați durerea prin prepararea unui săculeț cu cuburi de gheață. Zdrobiți puțină gheață, puneți-o în săculeț de pânză și apăsați pe maxilar sau obraji. Puteți lua, de asemenea, un cub de gheață zdrobită în gura sau să faceți gargară cu apă rece ca gheața timp de câteva minute.

CUIȘOARE

Cuișoarele sunt calmante naturale pentru dinți extrem de eficiente. Zdrobiți 2 cuișoare și amestecați-le cu puțin ulei de măsline sau alt tip de ulei vegetal. Aplicați acest amestec pe zona dureroasă. În plus, puteți clăti gura cu un amestec de picături de ulei de cuișoare și apă.

CEAPĂ

Ceapa este extrem de benefică în calmarea durerilor de dinți, deoarece aceasta conține proprietăți antiseptice și antimicrobiene foarte puternice. Pentru a reduce durerea, pur și simplu mestecați o ceapă crudă timp de câteva minute.

CURCUMĂ


Preparați o pastă groasă combinând câteva picături de ulei de muștar cu o jumătate de linguriță de curcumă. Țîneți acest amestec în gură timp de 15 minute înainte să-l scuipați. Repetați această procedură în mod regulat pentru a calma durerea.

SARE ÎN APĂ CALDĂ

Apa sărată poate fi de mare ajutor atunci când este folosită ca apă de gură, ea va reduce inflamația cauzată de durerea de dinți. Amestecați o lingură rasă de sare într-un pahar de apă caldă și soluția este gata.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu