Plante care ajuta la calmarea crizelor de astm

Plante care ajuta la calmarea crizelor de astm

Primavara este anotimpul cand alergiile respiratorii, inclusiv astmul bronsic alergic, se pot acutiza, din cauza polenului florilor si arborilor, a prafului din casa sau de pe strazi, mucegaiurilor, parului animalelor de casa.
Virozele sau alte afectiuni virale cu manifestare respiratorie, dar si schimbarile de temperatura pot declansa o criza de astm. De aceea, este bine sa acordam o deosebita importanta tratarii virozelor sau alergiilor respiratorii. In special la copii, acestea pot fi punctul de plecare al unei crize de astm bronsic.

Cum se manifesta criza de astm
Simptomele caracteristice sunt senzatia de sufocare, tusea insotita de eliminarea de sputa muco-gelatinoasa, greutate in respiratie, senzatie de apasare toracica, respiratie suieratoare (wheezing). Cel mai frecvent simptom este insa tusea, ce apare mai des noaptea, dimineata devreme sau in prezenta unui factor declansator. Intre crize, pacientul se poate simti foarte bine.

Plante care ajuta in tratamentul astmului
Orice tratament naturist contra astmului ar trebuie urmat la recomandarea unui specialist apifitoterapeut care poate prescrie terapia naturala de care aveti nevoie, cu plante benefice in atenuarea simptomatologiei: urzica, papadie, mesteacan, aloe vera, soc, brusture, trei-frati-patati, coada-soricelului, lavanda, catina, lumanarica, patlagina, cimbru, cimbrisor, podbal, ciubotica-cucului, lichen de piatra, muguri de pin, de plop, lemn-dulce.

Se pot administra singure sau in diverse combinatii, sub forma de ceaiuri (2-3 cani pe zi), tincturi (o lingurita de 2-3 ori/zi) sau comprimate (2-4 pe zi, in functie de varsta). Se pot utiliza si siropuri, ce contin ulei esential de busuioc, lavanda, cimbru, eucalipt, cuisoare, lamaie, extract de soc, dar si suplimente cu vitamina C si zinc. Sa nu uitam de actiunea antialergica a sucului de orz verde, cate 50 ml, de 2-3 ori/zi.

Alimente care cotroleaza astmul
Puteti consuma patrunjel, cu proprietati diuretice, detoxifiante si antialergice importante, sub forma de salata sau suc proaspat preparat, 10-15 zile. Utile sunt si sucul de telina si de spanac.

Urzica are proprietati detoxifiante, dar este utila si in caz de alergii. Este bine sa o consumati zilnic, cat mai putin prelucrata termic, ori sa beti suc proaspat stors, timp de aproximativ 30 de zile. Si infuzia din frunze de urzica este benefica, fiind recomandate 2-3 cani pe zi, 20-30 de zile, sau tinctura, 1 lingurita, de 3 ori/zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu