E periculos sa ai un porcusor de Guineea?

E periculos sa ai un porcusor de Guineea?

Este adevărat că toate animalele de companie sunt minunate, însă unele dintre ele îți pot pune sănătatea în pericol.

În acest articol îți vom arăta de ce e periculos să ai un porcușor de Guineea, iar apoi poți decide în cunoștință de cauză dacă este ok să ai în casă, 24 de ore din 24, un astfel de animăluț.

De ce e periculos să ai un porcușor de Guineea: îți poate transmite coriomeningită limfocitară

Se spune că e foarte bine să avem pe lângă noi un animăl de companie. Acest aspect este sută la sută adevărat. Însă, trebuie să știm că unele dintre necuvântătoare ne pot îmbolnăvi. Printre rasele care ne pun sănătatea în pericol se regăsește și porcușorul de guineea. Și nu puține sunt boline pe care le putem contacta de la aceste mici ființe.

De exemplu, porcușorul de Guineea ne poate trasnmite coriomeningita limfocitară. Vorbim despre o boală cauzată de virusul LCM. Această afecțiune se transmite de la porcușorul de Guineea la proprietar prin contactul celui din urmă cu urina, excrementele sau saliva acestor animale. În acestă situație, se regăsesc simptome precum febră, greață, vărsături și lipsa poftei de mâncare. Aceste aspecte nu sunt deloc de neglijat.

Dermatofitul, o micoză ce se poate transmite la om. De ce e periculos să ai un porcușor de Guineea

Dacă încă te mai întrebi de ce e periculos să ai un porcușor de Guineea, ar trebui să citești ce alte afecțiuni mai pot transmite aceste animăluțe. Mai putem să amintim dermatofitul. Acesta afectează destul de porcușorul de guineea.

Afecțiunea se extinde de la regiunea craniană spre labe și regiunea dorsală, cauzând leziuni la nivelul pielii, precum și căderea părului, porcușorul scărpindându-se insistent.  Această micoză se poate transmite și stăpânului sau celor care interacționează cu animăluțul.

De ce e periculos să ai un porcușor de Guineea? Îți poate transmite herpes și păduchi

Te poți alege de la porcușorul tău de Guineea cu un minunat "herpes". Practic, vorbim despre un parazit care poate provoca iritații ale pielii și pierderea părului în jurul capului, gâtului și nasului de cobai. Acest parazit infectează porcișorii de Guineea şi este transferabil de la un cobai la altul şi pot fi transmite de la animalul de companie la om.

Și nu numai din cauza aspectelor deja prezentate este periculos să ai un porcușor de Guineea. Este bine de știut că te poți trezi și cu păduchi de la animăluțul tău.
Succes în alegerea animaluțului de companie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu