Diamantul bleu cu o vechime de peste un miliard de ani

Diamantul bleu cu o vechime de peste un miliard de ani

Celebrul diamant bleu de 45 de carate, numit Hope este departe de a-și fi devoalat toate misterele. El a fost expus la un muzeu din Washington, dar din motive necunoscute publicului a fost retras.

Diamantul are o vechime de peste un miliard de ani și este cunoscut faptul că a adus tragedii proprietarilor.

De 50 de ani, diamantul aparține statului american.

În anul 1662, un explorator francez care se întorsese din India i-a adus regelui Luis al XIV-lea celebrul diamant. Diamantul era excepțional. Avea 115 carate și regele se hotărăște să-l cumpere. Câţiva ani mai târziu, diamantul este tăiat și se obține un diamant de 69 de carate. El va deveni cel mai mare diamant amplasat pe coroana regelui. În anul 1792, diamantul bleu al coroanei a fost furat.

Destinele celor care au fost proprietarii acestui diamant au fost tragice. Exploratorul care a adus diamantul în Franța a fost devorat de câini sălbatici într-o altă altă călătorie pe care a făcut-o în India.

Regii care au intrat în posesia lui au avut morți violente.

În anul 1817, un diamant asemănător cu cel furat poate fi admirat în colecția unui nobil englez, numit Hope. Câțiva ani mai târziu, mai mulți cunoscători au declarat că diamantul Hope este cel furat de la curtea regelui Franței.

Hope hotărăște să taie diamantul, pentru ca Franța să nu-l revendice. În cele din urmă, familia Hope vinde diamantul, deoarece erau în pragul falimentului. Ultimul proprietar, Winston, copleșit de necazurile pe care le-a avut, din momentul achiziției diamantului, hotărăște să-l doneze statului american.

Specialiștii americani au retras diamantul din muzeu, în ideea analizei diamantului. Se încearcă o explicație cu privire la legătura dintre moartea celor care l-au avut în posesie și structura diamantului.

Diamantul este compus din carbon și din materiale naturale dure. Temperatura trebuie să fie de peste 1400 grade Celsius. O astfel de temperatură se găsește în profunzime pământului, la peste 150 de kilometri.


Diamantul este cea mai celebră piesă a bijutierilor datorită purității, culorii, dimensiunilor. Diamantul are o mare capacitate de refracție a luminii. Lumina pătrunde în interiorul diamantului, unde este disperată în mai multe culori.

La vechile civilizații exista credința că diamantul înmagazinează energiile pozitive și negative, care se răsfrâng asupra celui care poartă diamantul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu