Cum se trateaza colica cu ajutorul plantelor

Cum se trateaza colica cu ajutorul plantelor

Colica hepatobiliară este des întâlnită şi se caracterizează printr-o durere acută, localizată în partea dreaptă a abdomenului. Principalele cauze ale apariţiei sale sunt prezenţa calculilor (aşa-numita „piatră la fiere“) în vezicula biliară sau în căile biliare, inflamaţia peretelui colecistic,
infecţia pereţilor vezicii biliare, afecţ iuni inflamatoare ale căilor biliare din interiorul sau exteriorul ficatului, diskineziile biliare, parazitozele intraveziculare (giardia).

Principalele simptome
Contracţii spastice reflexe ale veziculei sau căilor biliare care debutează în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, şi se accentuează
progresiv • greţuri, vărsă- turi de culoare verde, cu gust amar • icter - coloraţia în galben a tegumentelor • când predomină infecţia căilor biliare, apar frisoane, urmate de transpiraţie abundentă şi stare generală alterată • febră, mai ales în cazul infecţiei cu germeni microbieni.

Cum se tratează colica
În funcţie de cauzele care provoacă apariţia colicii, simptomele pot fi mai mult sau mai puţin grave. Dacă intensitatea şi durata sunt scurte, fără complicaţii, aceasta poate fi tratată la domiciliu, prin repaus la pat şi regim alimentar din care se vor elimina grăsimile, untul, ouăle, afumăturile, prăjelile, mură turile şi ciocolata sau alte alimente care conţin cacao. Plantele medicinale cu efect calmant, antispastic sau cu acţiune antimicrobiană sunt de mare ajutor.

ATENŢIE!
Colicile biliare însoţite de vărsături, cu apariţia unei stări generale de slăbiciune şi evoluţie nefavorabilă, ca şi în cazul colicilor însoţite de febră, frison sau icter, necesită internarea de urgenţă pentru investigaţii şi tratament medical.

Ceai de rostopască,
o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă. Nu se beau mai mult de trei căni pe zi.

Ceai de coada şoricelului,
2 linguri de flori la 1/2 litru de apă. Se beau 2 căni pe parcursul întregii zile.

Ceai din amestec de plante: flori de levănţică,de coada şoricelului, frunze de mentă, talpa gâştei, sunătoare, rădăcină de valeriană, fructe de fenicul.
Din amestec se pune o linguriţă în 1/2 litru de apă clocotită, se strecoară şi se beau 1-2 căni pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu